Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συνεχίζουν την απεργία μέχρι 13 Δεκέμβρη. Το υπουργείο ανεβάζει το πλαφόν στις 400 επισκέψεις

Παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου για τις 10,11,12 και 13 Δεκεμβρίου 2013.

Πηγή: ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ μετά την προκλητική στάση του Υπουργείου Υγείας στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου για τις 10,11,12 και 13 Δεκεμβρίου 2013.

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) και συνεχίζει:

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι η επίδειξη πολιτικής πυγμής και η παρελκυστική τακτική του Υπουργείου προσβάλλει τους απεργούς γιατρούς, απαξιώνει την περίθαλψη και εγκλωβίζει τους ασφαλισμένους σε αδιέξοδο. Θα περίμενε κανείς το Υπουργείο να έκανε δεύτερες σκέψεις, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της κινητοποίησης, να έδειχνε τον απαραίτητο σεβασμό στους απεργούς αλλά κυρίως στους πολίτες που απαιτούν την αξιοπρεπή λειτουργία των δημόσιων πολυιατρείων. Ευελπιστούσαμε στη δημόσια διαβούλευση να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα απαντούσαν στα απεργιακά αιτήματα. Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς στο τραπέζι της διαμεσολάβησης, θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης, «βλέπε απορρύθμισης», που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αντί λοιπόν για τη σοβαρή αντιμετώπιση και τις εποικοδομητικές προτάσεις, εισπράξαμε πολιτικά τεχνάσματα με σκοπό τη διάλυση της απεργίας. Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Ποιον κοροϊδεύουν τελικά; Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση. Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά; Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Επικοινωνιακά παιχνίδια, ατέλειωτες μιντιακές ώρες, αρκετή λάσπη, μιλώντας για συντεχνίες και ξεχνούν ότι η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού οργάνου έχει καταθέσει υπεύθυνες προτάσεις. Ξαφνικά είναι δυνατόν όλους μας, που για χρόνια αγωνιζόμαστε για αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, να μας κυρίευσε ομαδική παράκρουση με συμπτώματα απεργιακής μανίας; Ας μας επιδείξει ο κ. Γεωργιάδης μια σελίδα προεκλογικού προγράμματος, του κυβερνώντος κόμματος, που να αναφέρει για διάλυση της δημόσιας δομής και απολύσεις 2.500 γιατρών που για 25-30 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ. Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του; Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην Τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων. Είναι θλιβερή η εικόνα και προκλητική για όλους μας οι μεταλλάξεις του Υπουργού, οι αντιφάσεις σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές. Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να επιδείξει την υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα της περίθαλψης και το Υπουργείο να προσέλθει στο διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα και εμμονές για ανθρωποθυσίες. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη.

Από την πλευρά του ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει:

«Με νομοθετική πρωτοβουλία που προωθείται από το Υπουργείο Υγείας αυξάνεται ο ανώτατος αριθμός των επισκέψεων, ανά μήνα, των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ σε 400 επισκέψεις, από 200 που είναι σήμερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα πρόσβασης των ασφαλισμένων σε ιατρούς, στην παρούσα συγκυρία. Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ επεξεργάζονται σχέδιο για την διεύρυνση του δικτύου των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού καθώς επίσης και την επέκταση των ισχυουσών συμβάσεων έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων σε όλη την Ελλάδα. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει έκκληση στους συμβεβλημένους ιατρούς να αξιοποιήσουν την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι».

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση