Πύργος Ηλείας: Οκταμελής οικογένεια στο κρύο!

Έκκληση για ένα λυόμενο, ώστε να περάσουν το χειμώνα με ασφάλεια…

Πηγή: ilialive.gr

Η εξαθλίωση δεν έχει τέλος στην Ηλεία. Μετά τον Παναγιώτη, τη Χριστίνα και τα τρία παιδιά τους από τον Πύργο, που για έξι μήνες έζησαν κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα, αλλά χάρη στη δημοσιότητα, κατάφεραν να βρουν στέγη και δουλειά, μια άλλη – μεγαλύτερη αυτή τη φορά – οικογένεια, εντοπίστηκε να επιβιώνει κάτω από εξαιρετικά άθλιες συνθήκες.

Ο Βασίλης Αβράμης, η σύζυγός του και τα έξι !!! τους παιδιά, βρήκαν καταφύγιο όντας άστεγοι σε ένα ερειπωμένο παραλιακό «σπίτι» στο Επιτάλιο. Εκεί τους εντόπισαν και οι άνθρωποι της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» και χθες το πρωί τους προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη, κάνοντας παράλληλα μέσω του Τύπου έκκληση για βοήθεια ώστε να βρεθεί μια ασφαλής στέγη για την οικογένεια με τα έξι παιδιά, λίγο πριν ο χειμώνας και τα πρώτα τσουχτερά κρύα κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Λαγκαδινός μιλώντας για την νέα αυτή τραγική εικόνα που αντίκρισε τόνισε πως η φτώχια έχει ισοπεδωθεί στην Ελλάδα και πως από τα τρία εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας το ένα εκατομμύριο βιώνει την απόλυτη εξαθλίωση. «Ο έλληνας περνά πάρα πολύ δύσκολα σήμερα. Κάθε μέρα στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη το βλέπουμε και κάνουμε αγώνα για να δώσουμε λίγο κουράγιο λίγη χαρά στους ανθρώπους αυτούς. Λίγη ελπίδα για να μπορέσουν να σταθούν αυτοί οι άνθρωποι στα πόδια τους».

Τα μέλη της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης προσέφεραν στην οικογένεια Αβράμη, παπλώματα, ρούχα, κρέατα από την Κρεατοπηγή Παναγιώτης Βυθούλκας, ψάρια από τα ιχθυοπωλεία Κοτσώρη, καραμέλες Kosmetic Αφοι Μουζάκη, τετράδια από τη ΝΕΟΧΑΡΤ, ελαιόλαδο από την Ηλειακή Ελαιουργία, τρόφιμα που έχουν προσφέρει πολίτες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από το ilialive.gr

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση