οργανα του σωματος | κατω ρινικος χονδροσ | cmv igm τι ειναθ | σφυξεις γατας | χοληστερινη συμπτωματα | care.g

ΦΛΟΥΟΡΟΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι εξεταστική μέθοδος του βυθού του ματιού και συγκεκριμένα της μικροκυκλοφορίας του οπισθίου ημιμορίου και του μελαγχρόου επιθηλίου του αμφιβληστροειδούς.

Πραγματοποιείται με ενδοφλέβια έκχυση μιας χρωστικής, της φλουοροσεΐνης, η οποία φθάνει στα αγγεία του βυθού μέσω της συστηματικής κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα ο οφθαλμίατρος λαμβάνει φωτογραφίες μέσω φωτογραφικής κάμερας βυθού με ειδικά φίλτρα.

Η φλουοροαγγειογραφία είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, καθώς και άλλων παθήσεων του αμφιβληστροειδους, κυρίως αγγειακής αιτιολογίας.

Ιδιαίτερη προσοχη χρειάζεται στην περίπτωση που υπάρχει ιστορικό αλλεργίας απο τον ασθενή, λόγω του κινδύνου εκδήλωσης αναφυλακτικου shock.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.