ωτοροια | ti einai ithiki | αποστημα κοκκιωμα | αποστιμα | kilia .tmimata kiliakis horas | cmv g θετικο

Πώς γερνά το δέρμα μας;

Υπάρχουν δύο είδη γήρανσης που επηρεάζουν την όψη του δέρματός μας: η χρονολογική γήρανση και η γήρανση που οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως για παράδειγμα ο ήλιος.

Καθημερινά διαπιστώνουμε μικρές, ανεπαίσθητες αλλαγές στην υφή και εμφάνιση του δέρματός μας, αλλαγές που χρόνο με το χρόνο φαίνονται όλο και περισσότερο μέχρι του σημείου να γίνουν ενοχλητικές κάτω από το ερευνητικό μας βλέμμα μπροστά στον καθρέφτη και είναι συνήθως η στιγμή που αποφασίζουμε να ασχοληθούμε μαζί τους και να προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε. Οι αλλαγές αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά η γήρανση που επέρχεται στο δέρμα.

Υπάρχουν δύο είδη γήρανσης που επηρεάζουν την όψη του δέρματός μας: η χρονολογική γήρανση και η γήρανση που οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως για παράδειγμα ο ήλιος. Η ουσία και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια: μείωση της πυκνότητάς του, έλλειψη ή ακόμη και εξαφάνιση απαραίτητων συστατικών του όπως για παράδειγμα η ελαστίνη. Το δέρμα μας σταδιακά χάνει την ικανότητα να ανανεώνεται και παρουσιάζεται απώλεια της σταθερότητάς του και εμφάνιση ρυτίδων.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι όσοι σεβόμαστε το δέρμα μας, είναι να ζούμε χωρίς καταχρήσεις μια όσο το δυνατόν πιο υγιεινή ζωή, προκειμένου να καθυστερήσουμε τα σημάδια της χρονολογικής γήρανσης και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αντιμετωπίσουμε τη γήρανση που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.