λεπτο εντερο | παρεση προσωπικου νευρου αποκατασταση | πληγη στην γλωσσα που δεν ποναει

Δικαίωση για τους Παιδοκαρδιοχειρουργούς του «Αγ. Σοφία»Πηγή: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» εξέδωσε δελτίο τύπου με θέμα: "Δικαίωση για τους Παιδοκαρδιοχειρουργούς του «Αγ. Σοφία»! Φυλάκιση 18 μηνών στο «ΕΘΝΟΣ» για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο!"

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» δημιουργήθηκε για να στηρίζει με κάθε τρόπο τα παιδιά που πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια και τις οικογένειές τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», την οποία στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδίκασε μήνυση Καρδιοχειρουργού του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» εναντίον της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», για συκοφαντικό άρθρο που είχε δημοσιεύσει στις 29-30/10/2011.

Στο δισέλιδο αυτό άρθρο ο δημοσιογράφος κ. Ι. Κρητικός «ξεσκέπαζε», δήθεν, τη «φάμπρικα εξαγωγής καρδιοπαθών παιδιών στο εξωτερικό» που είχαν στήσει οι «καβγατζήδες επίορκοι παιδοκαρδιοχειρουργοί», ενώ ανέφερε ψευδώς ότι οι γιατροί «καβγάδιζαν στο προσκέφαλο ναρκωμένου παιδιού με πρόβλημα συγγενούς καρδιοπάθειας» κι ότι «ο καβγάς των τριών γιατρών συνεχιζόταν ακόμη και όταν το παιδί άρχισε να συνέρχεται από τη νάρκωση, με αποτέλεσμα να μην χειρουργηθεί».

Το δημοσίευμα αυτό έδωσε τροφή και σε άλλα, φίλια στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ΜΜΕ, αλλά πρωτοτυπούσε όλων στο ότι παρέθετε και τα αρχικά των τριών Καρδιοχειρουργών του Ν.Π. «Η Αγία Σοφία», διασύροντάς τους στο πανελλήνιο.

Ως Σύλλογος παρακολουθήσαμε ολόκληρη την οκτάωρη δίκη και εμβρόντητοι ακούσαμε τον κ. Ι. Κρητικό να παραδέχεται ότι δεν διασταύρωσε καμία πληροφορία ούτε έκανε σχετική έρευνα για τους γιατρούς που ανέφερε στο δημοσίευμά του, αλλά δέχθηκε αυτούσια την “προφορική ενημέρωση” από πηγές του Υπουργείου, τον τότε Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνη και τον τότε και νυν Διοικητή του «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββα. Τόσο ο ίδιος ο δημοσιογράφος όσο και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισής του (ο ιδιώτης Παιδοκαρδιοχειρουργός κ. Σαρρής και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η καρδιά του παιδιού», κ. Κολτσιδοπούλου-Βαρελά) δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξουν την ορθότητα του δημοσιεύματος.

Εν τέλει, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε πρωτοδίκως πως όσα δημοσιεύθηκαν αποτελούσαν όντως συκοφαντική δυσφήμιση, και μάλισταμε δόλο, και επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον δημοσιογράφο κ. Ιωάννη Κρητικό, τον Διευθυντή έκδοσης κ. Αθανάσιο Τσεκούρα και τον εκδότη της εφημερίδας κ. Γεώργιο Μπόμπολα.

Ως γονείς καρδιοπαθών παιδιών, όπως γνωρίζετε, στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τους διασυρθέντες Παιδοκαρδιοχειρουργούς του «Αγία Σοφία» κ.κ. Γ. Καλαβρουζιώτη και Α. Καλλικούρδη. ΄Ηταν σε μας φανερό ποιοι και για ποιο λόγο ήθελαν την εξόντωσή τους. Το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας, του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά (ΕΚΑΣΚΑΠ), από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό την ενίσχυση των ιδιωτικών κέντρων, ήταν προαποφασισμένο και έπρεπε κάπως να δικαιολογηθεί...

Μετά από δύο χρόνια σκόπιμης απαξίωσης εξαίρετων γιατρών, τους οποίους όλοι οι γονείς εμπιστευόμαστε, αλλά και ολόκληρου του ΕΚΑΣΚΑΠ, ήρθε η ώρα της δικαίωσης. Η πρόσφατη δίκη θα αποτελέσει, πιστεύουμε, την αρχή. Θα συνεχίσουμε αμείωτο τον αγώνα μας μέχρι να λάμψει η αλήθεια σε όλους τους τομείς, να αποκατασταθούν οι γιατροί μας και να στελεχωθεί πλήρως το ΕΚΑΣΚΑΠ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.