αρρωστιες σκυλιων | o skilos m exei kardiaki aneparkia | αιθουσαίο σύνδρομο | ανω κοιλια οργανα

Βαρνάβας: Η κινητικότητα θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσειςΠηγή: ygeianet.gr

Η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους υγειονομικούς στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2013, στις 12 το μεσημέρι, κάτω από το Υπουργείο Υγείας, που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ. Εκφράζει ακόμα μια φορά την αντίθεσή της στα μέτρα κινητικότητας και διαθεσιμότητας στο χώρο της Υγείας. Εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ξεκινά σήμερα (22 Αυγ 2013) το σχέδιο της εκκένωσης 8 Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Μέχρι τέλους του χρόνου θ΄ ακολουθήσουν πολλά ακόμη Νοσοκομεία σ΄ όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ μέσω της περίφημης κινητικότητας, η οποία είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.

Είναι εγκληματικό να διαλύονται Νοσοκομεία και εκατοντάδες Κλινικές του ΕΣΥ όταν η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας υπερβαίνει το 40%, όταν είναι κλειστά 170 κρεβάτια ΜΕΘ και κινδυνεύουν κάθε μέρα 40 διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας, όταν η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά πολλές φορές τις 8 ώρες και όταν το ραντεβού σε Τακτικά Ιατρεία του ΕΣΥ ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τον ένα χρόνο.

Ο κ. Γεωργιάδης εκφωνώντας το σκονάκι που του διοχέτευσε η τρόικα προσπαθεί να πείσει τους πολίτες πως κλείνοντας Νοσοκομεία κάνει την περίθαλψη καλύτερη!

Ποιος τον πιστεύει;

Ήδη γιατροί και εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Η ΟΕΝΓΕ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα για να εκτιμήσει την κατάσταση και να μορφοποιήσει τις αντιδράσεις των γιατρών, ενώ η Ομοσπονδία των εργαζομένων πραγματοποιεί αύριο στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ αύριο Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013, ως μια ακόμα ευκαιρία να εκδηλωθεί ένα πλατύ κίνημα υπεράσπισης των δημοσίων δομών υγείας και γενικότερα των υπηρεσιών που παρέχουν κοινωνικά αγαθά. Να εκφραστεί η αντίθεση όλων των εργαζομένων στα λουκέτα σε Νοσοκομεία και τις δομές του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τις χιλιάδες διαθεσιμότητες των υγειονομικών υπαλλήλων.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις γιατρών να δώσουν μαζί με τους υγειονομικούς δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2013, στις 12 το μεσημέρι, κάτω από το Υπουργείο Υγείας, που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.