ατελεκτασια πνευμονα-πνευμοθωρακα | νευραπραξια | φουσκωμενο εντερο και κοπρανα

Από 5 στα 25 euro το εισιτήριο εισαγωγής στα Νοσοκομεία. Δεν θα αυξηθεί, εκτιμά ο υπουργόςΠηγή: Υπουργείο Υγείας

Αυξάνεται σε 25 euro το εισιτήριο των 5 euro για την εισαγωγή σε νοσοκομείο από την 1η Ιανουαρίου του 2014, σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη ψηφισθεί από το 2012. Ωστόσο, θα γίνει σχετική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ανέφερε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου (20 Αυγ 2012).

Ευχαριστώ που με ρωτάτε. Εγώ ποτέ δεν είπα για αύξηση του εισιτηρίου. Αυτό είναι κάτι που γράφτηκε στις εφημερίδες. Εγώ είχα ένα διάλογο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αν θυμάμαι καλά, με τον κύριο Σιωμόπουλο για τη μνημονιακή δέσμευση που είναι γνωστή, ψηφισθείσα από τον Νοέμβρη του’12 και τροποποιηθείσα λίγο μετά στη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ακολούθησε τον Ιανουάριο.

Άρα, μιλάμε μόνο για αυτό το πράγμα. Όχι για αύξηση του εισιτηρίου από το 5 στα 25. Το εισιτήριο θα παραμείνει 5 εις πάσαν περίπτωση. Μιλάμε τώρα για το τι θα γίνει και για το εάν θα ισχύσει, το πώς θα ισχύσει. Η δέσμευση που είναι αυτόματη. 1η Ιανουαρίου του 2014, όταν κάποιος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο θα συμμετέχει στο κόστος νοσηλείας με 25 ευρώ.

Πράγματι μας απασχολεί το ζήτημα πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τουλάχιστον τους πιο αδύναμους οικονομικά από εμάς από αυτό το 25ευρω και είναι από τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε με την τρόικα στη σχετική διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου.

Έχουμε ένα ισχυρό επιχείρημα ότι τα οικονομικά στοιχεία των δημοσίων νοσοκομείων πηγαίνουν το 2013 πολύ καλύτερα από το στόχο, θα κλείσουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με περίπου 80 εκατομμύρια λιγότερες δαπάνες από τις προϋπολογισθείσες.

Εκεί έχει προβλεφθεί ότι το μέτρο αυτό θα έχει μία απόδοση της τάξεως των 114 εκατομμυρίων που αμφισβητούμε αν μπορεί να επιτευχθεί πράγματι σε αυτό τον αριθμό που έχει προϋπολογιστεί. Ίσως να είναι λίγο υπερβολική αυτή η εκτίμηση.

Και ξεκινάμε μία συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση, ει δυνατόν αυτού του ποσού είτε με τη μείωσή του είτε με τη θέσπιση κάποιων κριτηρίων είτε οτιδήποτε άλλο. Αλλά μιλάμε για αυτό, όχι για κάτι καινούριο και όχι για αύξηση του εισιτηρίου.

Ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου μπορείτε να διαβάστε εδώ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.