siropi jia akroastika | adespota zoa | υπατιτιδα αντιμετοπηση | προσθιο εκτεταμενο εμφραγμα

Αλέξης Τσίπρας: η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Υγεία με το μοντέλο της ΕΡΤΠηγή: ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τα σωματεία εργαζομένων των Γενικών Νοσοκομείων Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμαλία Φλέμιγκ, Πολυκλινικής, Σπηλιοπούλειο και του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, σήμερα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013.

Μετά την συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση, εν μέσω θέρους, συνεχίζει την βάρβαρη, εγκληματική, μνημονιακή πολιτική σε βάρος της κοινωνίας. Σε κάθε κρίσιμο τομέα της κοινωνίας ετοιμάζει επίθεση που δεν έχει προηγούμενο. Στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν περνάει τώρα την ουρά του μνημονίου, περνάει την καρδιά του μνημονίου. Γι’ αυτό και το κρίσιμο για μας είναι ο ελληνικός λαός με τη δράση του, μέσα από ένα κοινωνικό μέτωπο, που θα πάρει χαρακτηριστικά παλλαϊκής αντίστασης, αμέσως μετά το καλοκαίρι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της μεγάλης ανατροπής, της πολιτικής ανατροπής της κυβέρνησης και του μνημονίου, για να μπορέσει ο τόπος να σταθεί, να βρει προοπτική κι ελπίδα.

Στον χώρο της Υγείας, οι επιλογές της κυβέρνησης όχι μόνο δεν λύνουν τα χρόνια, συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα. Η αντιμετώπιση της Υγείας με το μοντέλο της ΕΡΤ, δηλαδή του μαύρου, όχι στην οθόνη, του μαύρου στις ζωές πλέον, φανερώνει ότι αυτή η κυβέρνηση αποκτά πλέον κυνικά χαρακτηριστικά στον πολιτικό της προσανατολισμό. Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δέκτες και πομπούς, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Το να βγάλεις από την πρίζα ολόκληρες νοσοκομειακές μονάδες που καλύπτουν εκατοντάδες ασθενείς δεν είναι ένα απλό ζήτημα. Οι επιλογές του κυρίου Γεωργιάδη είναι επιλογές βαρβαρότητας, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τα συσσωρευμένα προβλήματα του ΕΣΥ, αλλά δημιουργούν προϋποθέσεις ακόμα μεγαλύτερης διάλυσης.

Χρειάζονται έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση στον χώρο της Υγείας. Χρειάζονται, όμως, μέτρα ενίσχυσης κι όχι συρρίκνωσης των δομών της νοσοκομειακής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ενίσχυσης σε υποδομές, εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό. Είναι αδιανόητο σήμερα η κυβέρνηση να έχει ως μέλημα και στον χώρο της Υγείας να πιάσει τους στόχους και τα νούμερα σε διαθεσιμότητα και σε απολύσεις.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι βασικός μας στόχος είναι όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα οικονομικής, κοινωνικής ή ασφαλιστικής κατάστασης, να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην φροντίδα Υγείας, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Κι αυτό, φυσικά, προϋποθέτει όχι μόνο να διατηρηθεί ο αριθμός των εργαζόμενων, νοσηλευτικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και να αυξηθεί εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Στόχος μας είναι, σε πρώτη φάση, η επιβίωση του συστήματος Υγείας, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες και φυσικά, μακροπρόθεσμα, η αναδιοργάνωσή του, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες που, στις σημερινές συνθήκες, γίνονται ολοένα και δυσκολότερες.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας δεν αγωνίζονται μονάχα για το ιερό τους δικαίωμα στην εργασία, αγωνίζονται για να έχει κάθε έλληνας πολίτης τη δυνατότητα πρόσβασης στο αγαθό της Υγείας.

Κι επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, όταν διογκώνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων, που δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και, άρα, δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, όταν αυτές οι συνθήκες υγειονομικής κρίσης μας φέρνουν στο μυαλό χώρες της Αφρικής, όπου ΜΚΟ αναλάμβαναν εκστρατείες για ανθρωπιστική βοήθεια, κι αυτό είναι ένα φαινόμενο που ενδεχομένως να το δούμε στο μέλλον ή ακόμα και στο παρόν στη χώρα μας, συνειδητοποιούμε ότι το χρέος μας, το πρώτιστο χρέος μας, είναι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτό το κρίσιμο κοινωνικό φαινόμενο.

Κι αυτό το χρέος είναι μεγαλύτερο και σημαντικότερο από το χρέος που αναγνωρίζει η κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά σε τοκογλύφους και δανειστές. Το χρέος μας είναι κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και να έχει ουσιαστική και αξιοπρεπή περίθαλψη».

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.