Η Google καλωσορίζει το καλοκαίρι του 2013

Κατά την περιφορά της γής γύρω από τον ήλιο, κάποια στιγμή ο άξονας της στρέφεται προς ή αντίθετα με τον ήλιο. Το καλοκαίρι έχουμε ζέστη γιατί ο ήλιος παραμένει για περισσότερο χρόνο και ψηλότερα πάνω από τον ορίζοντα, ενώ το αντίστροφο ισχύει για το χειμώνα. Στις 21 Ιουνίου έχουμε τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, που εγκαινιάζει το θέρος, δηλαδή το θερινό ηλιοστάσιο. Το θερινό ηλιοστάσιο για το βόρειο ημισφαίριο είναι το χειμερινό για το νότιο και αντιστρόφως.

Η Google που “όλα τα γνωρίζει” κι από ό,τι φαίνεται τα γνωρίζει καλά, αφιερώνει το σημερινό της doodle στην ημέρα αυτή, εμφανίζοντας μια οικογένεια να “βρέχεται” από το κύμα της θάλασσας. Τα “μπάνια του λαού” είναι εδώ! Πενταμελής η οικογένεια, με κάθε μέλος να αντιστοιχεί σε ένα γράμμα του λογοτύπου Google, ενώ το “l” είναι ο αναπνευστήρας στη μάσκα θαλάσσης που φοράει το τελευταίο παιδί.

Όλα αυτά βέβαια για μας τους κατοίκους του Βόρειου Ημισφαιρίου, γιατί οι συγκάτοικοί μας στο Νότιο ετοιμαζονται να υποδεχθούν το χειμώνα. Έτσι το doodle εμφανίζει ένα “πλεκτό”, που θα εξασφαλίσει τη θαλπωρή στο κρύο, παίζοντας με το σήμα της Google.

Πρόκειται για δύο υπέροχες δημιουργίες του Christoph Niemann. Δείτε λεπτομέρειες στο site του δημιουργού.

Δείτε εδώ το σχετικό video

Διαβάστε επίσης