βρογχιτιδα συμπτωματα θεραπεια | μυλη κυηση | αδενοκαρκινωμα εντερου | ομοιοπαθητικο χαπι για αδυνατισμα

Υπογλυκαιμία

Οι περισσότεροι διαβητικοί ξέρουν να την αντιμετωπίσουν. Γι' αυτό έχουν στην τσέπη τους μια καραμέλα ή ενα φακελάκι ζάχαρη.

Υπογλυκαιμία είναι η πτώση της τιμής του σακχάρου του αίματος τόσο, ώστε να προκαλέσει συμπτώματα. Συνήθως κάτω από 50 - 60 (mg/dl), αν και αυτό ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι ένα συχνό και επικίνδυνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί και το περιβάλλον τους. Συνήθως προκαλείται από υπερδοσολόγηση φαρμάκων για το διαβήτη, ή παράλειψη κάποιου γεύματος ή συνδυασμό. Οι περισσότεροι διαβητικοί ξέρουν να την αντιμετωπίσουν. Γι' αυτό έχουν στην τσέπη τους μια καραμέλα ή ενα φακελάκι ζάχαρη.

Η ρύθμιση του σακχάρου είναι τρόπος ζωής για τον διαβητικό. Εϊναι η σημαντικότερη παράμετρος για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Η αποφυγή της υπογλυκαιμίας πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα, ακόμα και αν απορρυθμιστεί για λίγο το σάκχαρο.

Η υπογλυκαιμία εκδηλώνεται με την οξεία εμφάνιση ζάλης, εφίδρωσης και αισθήματος επικείμενης απώλειας συνείδησης. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η εικόνα μπορεί να μοιάζει με αυτήν του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο σκοπός είναι να αποκατασταθούν οι τιμές του σακχάρου του αίματος το ταχύτερον δυνατό. Μάλιστα, η ανταπόκριση στη χορήγηση σακχάρου ή τροφής είναι εντυπωσιακή.

  • Εάν ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του και μπορεί να καταπιεί, του δίνουμε σακχαρούχους χυμούς, ζάχαρη ή σοκολάτα. Γενικά οποιαδήποτε τροφή μπορεί να τον βοηθήσει.
  • Εάν ο ασθενής δεν έχει τις αισθήσεις του, θα πρέπει να τοποθετηθεί "μπρούμυτα" και με το κεφάλι σε πλάγια θέση (έτσι, ώστε σε περίπτωση εμέτου να μην συμβεί εισρόφηση). Στη συνέχεια θα πρέπει να φροντίσουμε για την όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, υπογλυκαιμία μπορεί να εμφανσθεί και σε μη διαβητικούς ασθενείς. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται λεπτομερής ιατρικός έλεγχος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.