εντεροκολιτιδα με βλεννα | εξανθηματα παιδικα | θωρακικη αναπνοη | μυες προσθιου βραχιονα | βηματοδοτης

Αιματουρία

Σε κάθε περίπτωση αιματουρίας, λεπτομερής έλεγχος είναι απαραίτητος.

Η εμφάνιση αίματος στα ούρα αποτελεί ένα σύμπτωμα, που μερικές φορές συνοδεύεται από πόνο ή πυρετό και εύλογα προκαλεί ανησυχία στον ασθενή.

Διάφορες παθήσεις μπορούν να την προκαλέσουν. Η πιο συχνή αιτία πάντως είναι η νεφρολιθίαση ή κάποια ουρολοίμωξη, αν και φλεγμονές στην κύστη και στον προστάτη, ενδεχομένως να εμφανιστούν και σαν αιματουρία. Ύπαρξη καρκίνου στο νεφρό ή κάπου αλλού στο ουροποιητικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει αιματουρία.

Σε κάθε περίπτωση αιματουρίας, λεπτομερής έλεγχος είναι απαραίτητος.

Προκειμένου να διευκρινισθεί η αιτιολογία της αιματουρίας, το πιο σωστό βήμα είναι να επισκευθούμε τον οικογενειακό μας ιατρό. Αυτό που θα επακολουθήσει μετά την κλινική εξέταση είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η διενέργεια μιας γενικής ούρων, η οποία θα πιστοποιήσει την ύπαρξη αίματος στα ούρα. Επί θετικού αποτελέσματος το επόμενο βήμα, θα είναι η τέλεση κάποιου υπερηχογραφήματος στο ουροποιητικό, το οποίο θα καταδείξει αδρά την ύπαρξη κάποιας βλάβης. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται εκτενέστερος έλεγχος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.