σιροπια για βηχα | αρυθμιες | ρηξη μηνισκου συμπτωματα | καρκινος μυτης | καρδιογραφημα καθε ποτε γινεται

Ακόμα ένα ποτηράκι

Δεν ισχύει το «όσο περισσότερο τόσο καλύτερα» :-)

Το κρασί (ένα με δύο ποτήρια την ημέρα για γυναίκες και άνδρες) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής δίαιτας, της διατροφής δηλαδή που βασίζεται κυρίως στο ελαιόλαδο, στα λαχανικά και στα φρούτα. Ο τύπος αυτός της διατροφής ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος στις χώρες της Μεσογείου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 70. Η παρατήρηση ότι τα ποσοστά θνησιμότητας απο στεφανιαία νόσο στις περιοχές αυτές ήταν πολύ μικρά, οδήγησε σε έρευνες που τελικά απέδειξαν τον προστατευτικό ρόλο της δίαιτας αυτής στην καρδιά.

Οι έρευνες αυτές έδειξαν μεταξύ άλλων, ότι η περιορισμένη κατανάλωση κρασιού (του κόκκινου ιδίως) στα γεύματα και τυπικά μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας, αυξάνει την αποτελεσματικότητα της Μεσογειακής δίαιτας όσο αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η κατανάλωση μπύρας ή άλλου τύπου οινοπνευματωδών ποτών μεταξύ των γευμάτων παρατηρήθηκε ότι δεν έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα.

Προσοχή: είναι προφανές ότι στην περίπτωση του κρασιού δεν ισχύει το «όσο περισσότερο τόσο καλύτερα». Το αντίθετο μάλιστα. Η υπερβολική κατανάλωση κρασιού όχι μόνο δεν προστατεύει την υγεία μας, αλλά μπορεί να είναι υπαίτια πολλών προβλημάτων για μας και τους γύρω μας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.