γεροντικη ατροφια παγκρεας | ενεση θεραπειας επικονδυλιτιδα | μαραφελιας ζωγραφου

Το φύσημα στα παιδιά

Υπάρχουν δύο ειδών φυσήματα. Τα λειτουργικά ή «αθώα» και τα οργανικά.

Το φύσημα δεν είναι νόσος, είναι ένα ακροαστικό εύρημα. Πρόκειται για τον ήχο που παράγει η ροή του αίματος και ακούγεται με το στηθοσκόπιο, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως είναι κάτι το παθολογικό.

Υπάρχουν δύο ειδών φυσήματα. Τα λειτουργικά ή «αθώα» και τα οργανικά. Τα οργανικά είναι παθολογικά, συνήθως συνοδεύονται και από άλλα σημεία ή συμπτώματα νόσου και υποδηλώνουν κάποια παθολογική οντότητα (στένωση ή ανεπάρκεια βαλβίδας της καρδιάς, ροή του αίματος μέσα από παθολογική επικοινωνία, συγγενή καρδιοπάθεια κ.λ.π).

Τα λειτουργικά ή «αθώα» φυσήματα είναι ήχοι που παράγονται στα παιδιά επειδή η κυκλοφορία τους είναι υπερκινητική, δηλαδή το αίμα εξωθείται από την καρδιά με αυξημένη ταχύτητα και στροβιλίζεται παράγοντας αυτό τον ήχο. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πώς αυτό το φύσημα άλλοτε ακούγεται και άλλοτε δεν ακούγεται.

Επομένως όταν διαπιστωθεί στο παιδί ένα φύσημα, δεν χρειάζεται πανικός. Οι πιθανότητες είναι περισσότερες να είναι κάτι αθώο. Δεν πρέπει όμως σε καμμία περίπτωση να παραμεληθεί. Μιά επίσκεψη στο γιατρό θα δώσει τη λύση, ειδικά με την διενέργεια ενός υπερηχογραφήματος της καρδιάς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.