Θέλω να κάνω βελονισμό, φοβάμαι όμως τις βελόνες!

Μεγάλος αριθμός ατόμων τρέμει στη θέα των βελονών. Όλοι άλλωστε έχουν γίνει μάρτυρες ενός λιποθυμικού επεισοδίου, είτε στους ίδιους, είτε σε φιλικό ή συγγενικό τους πρόσωπο, κατά τη διάρκεια μιας απλής αιμοληψίας ή ακόμη και ενός εμβολιασμού.

Παρά του ότι οι βελόνες του βελονισμού είναι λεπτότερες από τις κλασσικές βελόνες, που χρησιμοποιούνται στις ενδομυϊκές ενέσεις, η ιδέα και μόνο ότι θα τοποθετηθούν στο σώμα, είναι δυνατό να αποτρέψει κάποιους ασθενείς από αυτή τη θεραπευτική μέθοδο.

Με τη βοήθεια των συσκευών LASER, παράγεται λεπτή δέσμη ενέργειας, η οποία είναι σε θέση να αντικαταστήσει τη βελόνα βελονισμού. Η ακτίνα LASER έχει την ικανότητα να διεισδύσει σε βάθος ενός εκατοστού και να διεγείρει αποτελεσματικά, ανώδυνα και ακίνδυνα, τα περισσότερα από τα σημεία βελονισμού που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία των διαφόρων παθήσεων. Κάθε σημείο διεγείρεται για 30 έως 60 δευτερόλεπτα και ο συνολικός αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για τη θεραπεία μιας νόσου, είναι ο ίδιος με αυτόν του κλασσικού βελονισμού. Με τον τρόπο αυτό, ευαίσθητες ομάδες ασθενών, όπως αυτοί που φοβούνται τις βελόνες και τα μικρά παιδιά, είναι δυνατό να αντιμετωπισθούν εξίσου αποτελεσματικά. Παράλληλα, λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους και αναγεννητικής ιδιότητας των ακτίνων LASER, η χρήση τους ενδείκνυται απόλυτα στην αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων (έκζεμα, ψωρίαση, έρπης), έστω και αν εφαρμόζεται ο παραδοσιακός βελονισμός.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση