σκωληκοειδιτιδα συμπτωματα | χολιστερινη 214 | εβδομαδες οργανογενβεσης | εγκυμοσυνη αποξεση | σπιρομέτρηση

Παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις


Πρόκειται για δύο όρους που χρησιμοποιούνται συχνά ως ταυτόσημοι. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για δύο διαφορετικές έννοιες. Μάλιστα έχουν και διαφορετική σημασία στην ιατρική διάγνωση.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές διαταραχές της αντίληψης. Στην περίπτωση των ψευδαισθήσεων το άτομο βλέπει, ακούει ή αισθάνεται κάτι που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, ενώ στις παραισθήσεις βλέπει, ακούει ή αισθάνεται ως διαφορετικό ή τροποποιημένο κάτι που όντως υπάρχει.

Οι ψευδαισθήσεις είναι ένα σοβαρότερο σύμπτωμα και μπορεί να σημαίνουν κάποια ψυχική διαταραχή. Ενώ οι παραισθήσεις εμφανίζονται κάποιες φορές και σε φυσιολογικά άτομα. Κλασσικό παράδειγμα παραίσθησης συμβαίνει για παράδειγμα, όταν ένα άτομο που βαδίζει σε σκοτεινό δρόμο θεωρεί ένα δέντρο που βλέπει στο σκοτάδι σαν άνθρωπο. Οι συγκεκριμένες συνθήκες τον κάνουν να έχει μια παραποιημένη αντίληψη της πραγματικότητας, την οποία όμως σύντομα αντιλαμβάνεται.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.