ομφαλοκήλη ενηλικων συμπτωματα | αιτιες αιμορραγιας στην εγκυμοσυνη | Ινσουλινομα | καταγμα πυγμαχου

Είναι προτιμότερη η μαγνητική από την αξονική;

Η μελέτη κινούμενων μερών του ανθρώπινου σώματος ή η παρουσία μεταλλικών αντικειμένων εμφανίζει δυσχέρειες στην μελέτη με μαγνητική.

Όχι πάντα. Κάθε τι καινούργιο, κάθε τι που αποτελεί αυτό που λέμε "τελευταία λέξη" στον τομέα του είναι φυσικό να περιβάλλεται με θαυμασμό για τα αποτελέσματά του. Και η μαγνητική τομογραφία είναι όντως η "τελευταία λέξη της ιατρικής απεικόνισης".

Είναι αλήθεια οτι η μαγνητική τομογραφία παράγει καλύτερες εικόνες από αυτές της αξονικής και οτι δεν χρησιμοποιεί ιονίζουσα ακτινοβολία (όπως η αξονική). Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ενώ η αξονική μπορεί να δώσει λύσεις. Για παράδειγμα η μελέτη κινούμενων μερών του ανθρώπινου σώματος ή η παρουσία μεταλλικών αντικειμένων εμφανίζει δυσχέρειες στην μελέτη με μαγνητική. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός θα κρίνει ποιά είναι η προτιμότερη εξέταση, συνυπολογίζοντας πολλές παραμέτρους.

Η μέθοδος του "μαγνητικού συντονισμού" που εφαρμόζεται στη μαγνητική τομογραφία αναπτύσσεται συνεχώς και οι ενδείξεις της διευρύνονται. Το αν θα υποκαταστήσει πλήρως την αξονική τομογραφία είναι κάτι που θα το ξέρουμε τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.