Νοσοκομειο Αγιοι Αναργυροι χατονιδης ιορδανης γυναικολογος βιογραφικο | check up | ενεσιμη βιταμινη β12

Ωτοπλαστική


Πρόκειται για την δυσμορφία όπου τα αυτιά προβάλλουν από το κεφάλι, και δημιουργεί έντονο ψυχολογικό πρόβλημα σε μικρούς και μεγάλους. Τα μικρότερα παιδιά δέχονται τα πειράγματα των φίλων τους, ιδίως όταν αρχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Τα μεγαλύτερα άτομα οι μεν άνδρες χάνουν την αυτοπεποίθηση τους, σχετικά με το άλλο φύλλο, και κάποιοι από αυτούς νιώθουν άβολα με τις παρέες τους.
Απεναντίας τα κορίτσια καταφεύγουν στη λύση των μακριών μαλλιών, για να τα κρύψουν.

Τι θα πρέπει να ξέρετε για την Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική γίνεται με σκοπό να φέρει τα πεταχτά αυτιά πίσω και πλησίον του κεφαλιού .Η επέμβαση γίνεται μετά την ηλικία των 4 ετών, και δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας πέραν αυτού του διαστήματος.

Που γίνεται η επέμβαση-τύποι αναισθησίας

Η επέμβαση των πεταχτών αυτιών γίνεται σε κλινικές σε εξωτερική βάση, δηλαδή δεν χρειάζεται να μείνει κάποιος στην κλινική. Εάν το παιδί είναι μικρό, τότε ίσως συστήσουμε γενική αναισθησία.Για μεγαλύτερα άτομα προτιμούμε τοπική αναισθησία σε συνδιασμό με sedation.

Η επέμβαση

Η επέμβαση αρχίζει με μια μικρή τομή στο πίσω μέρος του αυτιού. Από αυτό το σημείο μπορούμε και διαμορφώνουμε τον χόνδρο και τον λυγίζουμε προς τα πίσω. Ειδικά ράμματα χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν το νέο σχήμα.
Σε όλες τις περιπτώσεις η τομή στο πίσω μέρος του αυτιού εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Επάνοδος στις δραστηριότητες

Οι ενήλικες και τα παιδιά μετά την επέμβαση γυρίζουν στο σπίτι .Το κεφάλι καλύπτεται με ένα ελαφρύ επίδεσμο για σταθεροποίηση της επέμβασης, και ο οποίος αφαιρείται σε 48-72 ώρες.

Συνιστάται αποφυγή τραυματισμού των αυτιών για 4 εβδομάδες, ενώ οι περισσότεροι επιστρέφουν στη δουλειά εντός 5-ημέρου.Οσο αφορά τα παιδιά, ενημερώνουμε το δάσκαλο να τα προσέχει για λίγες ημέρες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.