Λιποαναρρόφηση, νέες τεχνικές και 9 κανόνες για να γίνει ακόμα πιο ασφαλής

Λιποαναρρόφηση, νέες  τεχνικές και 9 κανόνες για να γίνει  ακόμα πιο ασφαλήςΗ λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που ουσιαστικά διαμορφώνει το περίγραμμα του σώματος αφαιρώντας το ανεπιθύμητο λίπος από ωρισμένες περιοχές όπως είναι η κοιλιά, τα ισχία, οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα, τα μπράτσα, το πηγούνι, ο λαιμός όπως επίσης και το στήθος στους άνδρες σε περιπτώσεις γυναικομαστίας.
Η καινούργια τεχνογνωσία όπως οι υπέρηχοι, η τεχνική tumescent, και η σούπερ-υγρή μέθοδος βοήθησε τους πλαστικούς χειρουργούς να είναι πιο ακριβείς, και να επιτυγχάνουν πιο γρήγορη ανάρρωση των ασθενών τους.
Η λιποαναρρόφηση αφαιρεί το λίπος που δεν ανταποκρίνεται στις παραδοσιακές μεθόδους αδυνατίσματος.

Ποιοί και ποιές θεωρούνται ιδανικοί για την επέμβαση

Το σημαντικότερο όλων είναι οι ρεαλιστικές προσδοκίες, δηλαδή τι θα πρέπει να περιμένει κάποια κάνοντας την επέμβαση. Γι’αυτό το λόγο θα πρέπει να συζητήσετε με κάθε λεπτομέρεια με τον πλαστικό χειρουργό για τις δυνατότητες της επέμβασης. Οι καταλληλότερες είναι αυτές που έχουν καλή αναλογία βάρους / ύψους , καλή ελαστικότητα του δέρματος, και τοπικό λίπος που δεν υποχωρεί με την δίαιτα ή την γυμναστική.
Αυτά τα άτομα θα πρέπει να είναι έχουν καλή υγεία και να είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.Ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα σαχαρώδη διαβήτη, κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Ο πλαστικός χειρουργός θα εκτιμήσει την περίπτωση σας και αφού σας εξετάσει , θα σας προτείνει την καταλληλότερη μέθοδο.πχ, εάν πιστεύετε ότι μια λιποαναρρόφηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα του λίπους που έχετε στην κοιλιά ίσως μάθετε ότι μια πλαστική κοιλίας θα σας έδινε καλύτερο αποτέλεσμα κλπ.

Που γίνεται η επέμβαση

Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης γίνεται στις κλινικές σε εξωτερική βάση, δηλαδή δεν χρειάζεται να μείνει κανείς μέσα το βράδυ.Εάν αφαιρεθούν μεγάλες ποσότητες λίπους τότε η παραμονή για μια βραδιά στην κλινική επιβάλλεται.

Τύποι αναισθησίας

Υπάρχει ποικιλία αναισθησιολογικών μεθόδων που χρησιμοποιούμε στην λιποαναρρόφηση. Μαζί με τον πλαστικό χειρουργό θα επιλέξετε τον τύπο της αναισθησίας που είναι πιο ασφαλής για την περίπτωση σας.

Η επέμβαση

Ο χρόνος που απαιτείται για την επέμβαση εξαρτάται από την έκταση της επιφάνειας του λίπους, τον τύπο της αναισθησίας και το είδος της τεχνικής.
Γίνεται μέσω μιας πολύ μικρής τομής απ’όπου περνά μια πολύ λεπτή κάνουλα που αναρροφά το λίπος που βρίσκεται βαθειά στο δέρμα. Με την βοήθεια της κάνουλας σπάζουν τα λιποκύτταρα και αναρροφούνται προς τα έξω. Η αναρρόφηση γίνεται με τον ειδικό λιποαναρροφητήρα ή με ειδική σύριγγα ανάλογα με τις προτιμήσεις του πλαστικου χειρουργού.
Η βασική τεχνική της λιποαναρρόφησης βελτιώθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια και οι νέες τεχνικές αφορούν:

1. Την τεχνική tumescent
Κατ’ αυτήν ενίεται ένα υγρό στην περιοχή του λίπους που περιέχει ξυλοκαίνη (τοπικό αναισθητικό), αδρεναλίνη (για σύσπαση των αγγείων), και φυσιολογικό ορρό. Αυτό το υγρό βοηθάει στην αφαίρεση του λίπους με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ παράλληλα μειώνει την απώλεια του αίματος, τον πόνο και τις μελανιές μετά την επέμβαση.

2. Υπέρηχοι (ultrasound-Assisted Lipoplasty(UAL):
Απαιτείται ειδική κάνουλα που να παράγει υπέρηχους. Καθώς περνά μέσα από τα λιποκύτταρα σπάει τα τοιχώματα τους και ρευστοποιεί το λίπος.Το λίπος εν συνεχεία αφαιρείται
με την γνωστή τεχνική. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται για ορισμένες περιοχές του σώματος όπως είναι η πλάτη, οι μεγάλοι ανδρικοί μαστοί κλπ.

Λιποαναρρόφηση, νέες  τεχνικές και 9 κανόνες για να γίνει  ακόμα πιο ασφαλής

Μετά το χειρουργείο-επάνοδος στις δραστηριότητες

Μετά το χειρουργείο ίσως έχετε λίγα υγρά στα σημεία των τομών. Για την σταθεροποίηση της επέμβασης και την πρόληψη του οιδήματος θα πρέπει να φοράτε τον ειδικό κορσέ για 3 εβδομάδες.
Ενα ήπιο τσούξιμο είναι το σημαντικότερο ενόχλημα και ελέγχεται με παρακεταμόλη (Lonarid). Η επάνοδος στις δραστηριότητες γίνεται σταδιακά, ενώ η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε μερικές ημέρες μετά το χειρουργείο.

Πως μπορεί η λιποαναρρόφηση να γίνει ακόμα πιο ασφαλής μέθοδος

Η μέθοδος χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια και είναι ασφαλής. Υπάρχουν όμως μερικές προυποθέσεις που ουσιαστικά προέρχονται από την πείρα των πλαστικών χειρουργών σε όλο τον κόσμο:

1. Κατανόηση των περιορισμών της επέμβασης
Η λιποαναρρόφηση δεν είναι ασφαλής λύση για την παχυσαρκία.Μπορεί όμως να δράσει αποτελεσματικά στην αφαίρεση του τοπικού λίπους, που αντιστέκεται στη δίαιτα, και την άσκηση.Η ιδανική υποψήφια είναι αυτή που είναι εντός του 30% του ιδανικού της βάρους και έχει καλή ελαστικότητα δέρματος.

2. Μην επιχειρείτε πολλά σε μια φορά
Ο συνδυασμός πολλών επεμβάσεων ταυτόχρονα, αυξάνει τους κινδύνους.Ο πλαστικός χειρουργός θα σας συμβουλεύσει σχετικά με αυτό.

3. Ακριβές ιστορικό
Θα πρέπει να είσθε υγιής. Μιλήστε με τον γιατρό, και πείτε του ακριβώς τι επεμβάσεις έχετε κάνει, όπως επίσης το προηγούμενο ιστορικό, καθώς τα φάρμακα και τα διαιτητικά συμπληρώματα.

4. Προσεκτική συζήτηση
Εσείς και ο πλαστικός χειρουργός θα επιλέξετε το είδος της αναισθησίας, τοπική ή γενική. Ο γιατρός θα συζητήσει διεξοδικά όλες τις παραμέτρους της επέμβασης μαζί σας.

5. Κατανοήστε τους κινδύνους.
Τα τρέχοντα δεδομένα για την ασφάλεια της λιποαναρρόφησης , αναφέρουν ότι ο σοβαρός κίνδυνος από την επέμβαση είναι εξαιρετικά σπάνιος όταν γίνεται από πλαστικούς χειρουργούς.

6. Προγραμματίστε καλή μετεγχειρητική φροντίδα.
Η λιποαναρρόφηση γίνεται επί εξωτερικής βάσεως, οπότε να έχετε κάποιον να σας βοηθήσει 1-2 ημέρες, μετά το χειρουργείο.

7. Προγραμματίστε τον χρόνο σας.
Μην σχεδιάζετε κάτι σημαντικό πριν την επέμβαση, γιατί θα αναγκασθείτε να κινητοποιηθείτε νωρίτερα.

8. Βεβαιωθείτε για τον γιατρό σας
Η επέμβαση εκτελείται μόνο από πλαστικούς χειρουργούς.

9. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που θα κάνετε την επέμβαση έχει την απαραίτητη υποδομή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση