απονευρωση | τι ειναι ο βρηχμος στο στομα; | που οφείλεται η γαστρορραγια | πυκνοτητα κυτταρα

Βιορυθμοί - Μπορείτε να τους αγνοήσετε;


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι από την ημέρα που γεννιόμαστε, φυσικοί ρυθμοί ή κύκλοι, που ονομάζονται βιορυθμοί, ρυθμίζουν τις ζωές μας. Υπάρχουν τρεις τέτοιοι κύκλοι ο σωματικός, ο συναισθηματικός και ο πνευματικός. Οι τρεις αυτοί κύκλοι αρχίζουν σε ένα μέσο επίπεδο τη στιγμή της γέννησης και στη συνέχεια ανεβαίνουν και κατεβαίνουν με διαφορετικούς ρυθμούς στη διάρκεια της ζωής μας. Θεωρείται ότι οι παραπάνω κύκλοι δεν μεταβάλλονται και δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες, ούτε ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και έχουν τη μορφή ημιτονοειδούς καμπύλης. Οταν είναι θετικοί ή υψηλοί οι δυνατότητες του αντίστοιχου τομέα αυξάνονται και αντίθετα, όταν είναι αρνητικοί ή χαμηλοί, οι δυνατότητες του αντίστοιχου τομέα μειώνονται. Ακόμη, λέγεται, ότι ιδιαίτερα σημαντικό είναι το σημείο της μετάπτωσης του κύκλου από το θετικό στο αρνητικό σημείο του και το αντίστροφο.

Ο σωματικός κύκλος

Ο σωματικός κύκλος διαρκεί 23 ημέρες και επηρεάζει σωματικούς παράγοντες όπως τη δύναμη, τη σωματική αντοχή, την αντίσταση σε ασθένειες κλπ. Οταν ο σωματικός κύκλος βρίσκεται σε υψηλό σημείο διαθέτετε αρκετή ενέργεια, ενώ θεωρείται η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σχέδια για τομείς που απαιτούν μεγάλη σωματική προσπάθεια. Τις κρίσιμες μέρες, η απόδοσή σας σε δραστηριότητες που απαιτούν σωματική προσπάθεια θα είναι είτε εξαιρετική είτε απογοητευτική. Ακόμη, τις κρίσιμες μέρες προσέξτε για τυχόν ατυχήματα και αποφύγετε επικίνδυνες δραστηριότητες. Οταν ο σωματικός κύκλος βρίσκεται σε χαμηλό σημείο, ξεκουραστείτε, κοιμηθείτε και αντιμετωπίστε τα πάντα... με το μαλακό.

Ο συναισθηματικός κύκλος

Ο συναισθηματικός κύκλος διαρκεί 28 ημέρες και επηρεάζει συναισθηματικούς παράγοντες όπως την αγάπη, το μίσος, την αγαλλίαση, τη μελαγχολία, την αισιοδοξία, την απαισιοδοξία, το πάθος, την ευαισθησία κλπ. Οταν ο συναισθηματικός κύκλος βρίσκεται σε υψηλό σημείο, διαθέτετε αρκετή θετική συναισθηματική ενέργεια, ενώ θεωρείται η κατάλληλη στιγμή για κλείσετε κάποια συμφωνία. Μη λάβετε κρίσιμες αποφάσεις κατά τις συναισθηματικά κρίσιμες μέρες. Εχει πολλές πιθανότητες να είναι εσφαλμένη. Οταν ο συναισθηματικός κύκλος βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία σε αρνητικά συναισθήματα. Είναι πιθανό ότι θα αλλάξουν σε μια... καλύτερη ημέρα.

Ο πνευματικός κύκλος

Ο πνευματικός κύκλος διαρκεί 33 ημέρες και επηρεάζει παράγοντες όπως το χρήμα, τις συζητήσεις, την ετοιμότητα, την ακρίβεια, τη μαθησιακή ικανότητα κλπ. Οταν ο πνευματικός κύκλος βρίσκεται σε υψηλό σημείο, διαθέτετε αρκετή θετική πνευματική ενέργεια, ενώ θεωρείται η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σχέδια για τομείς που απαιτούν μεγάλη πνευματική ικανότητα και ταχύτητα, για την επίλυση προβλημάτων, για προγραμματισμό υποθέσεων ή την επιτυχία σε εξετάσεις. Τις πνευματικά κρίσιμες μέρες η διανοητική σας κατάσταση μπορεί να είναι εξαιρετική ή απαίσια. Οταν ο πνευματικός κύκλος βρίσκεται σε χαμηλό σημείο, μην περιμένετε να βρείτε τη λύση σε σοβαρά προβλήματα και αποφύγετε να δώσετε εξετάσεις ή συνεντεύξεις. Απλά συνεχίστε τη ρουτίνα των άλλων ημερών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.