Βιορυθμοί – Μπορείτε να τους αγνοήσετε;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι από την ημέρα που γεννιόμαστε, φυσικοί ρυθμοί ή κύκλοι, που ονομάζονται βιορυθμοί, ρυθμίζουν τις ζωές μας.

Υπάρχουν τρεις τέτοιοι κύκλοι ο σωματικός, ο συναισθηματικός και ο πνευματικός (σχετικό Android app εδώ).

Οι τρεις αυτοί κύκλοι αρχίζουν σε ένα μέσο επίπεδο τη στιγμή της γέννησης και στη συνέχεια ανεβαίνουν και κατεβαίνουν με διαφορετικούς ρυθμούς στη διάρκεια της ζωής μας.

Θεωρείται ότι οι παραπάνω κύκλοι δεν μεταβάλλονται και δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες, ούτε ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και έχουν τη μορφή ημιτονοειδούς καμπύλης.

Οταν είναι θετικοί ή υψηλοί οι δυνατότητες του αντίστοιχου τομέα αυξάνονται και αντίθετα, όταν είναι αρνητικοί ή χαμηλοί, οι δυνατότητες του αντίστοιχου τομέα μειώνονται.

Ακόμη, λέγεται, ότι ιδιαίτερα σημαντικό είναι το σημείο της μετάπτωσης του κύκλου από το θετικό στο αρνητικό σημείο του και το αντίστροφο.

Ο σωματικός κύκλος

Ο σωματικός κύκλος διαρκεί 23 ημέρες και επηρεάζει σωματικούς παράγοντες όπως τη δύναμη, τη σωματική αντοχή, την αντίσταση σε ασθένειες κλπ.

Οταν ο σωματικός κύκλος βρίσκεται σε υψηλό σημείο διαθέτετε αρκετή ενέργεια, ενώ θεωρείται η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σχέδια για τομείς που απαιτούν μεγάλη σωματική προσπάθεια.

Τις κρίσιμες μέρες, η απόδοσή σας σε δραστηριότητες που απαιτούν σωματική προσπάθεια θα είναι είτε εξαιρετική είτε απογοητευτική. Ακόμη, τις κρίσιμες μέρες προσέξτε για τυχόν ατυχήματα και αποφύγετε επικίνδυνες δραστηριότητες.

Οταν ο σωματικός κύκλος βρίσκεται σε χαμηλό σημείο, ξεκουραστείτε, κοιμηθείτε και αντιμετωπίστε τα πάντα… με το μαλακό.

Ο συναισθηματικός κύκλος

Ο συναισθηματικός κύκλος διαρκεί 28 ημέρες και επηρεάζει συναισθηματικούς παράγοντες όπως την αγάπη, το μίσος, την αγαλλίαση, τη μελαγχολία, την αισιοδοξία, την απαισιοδοξία, το πάθος, την ευαισθησία κλπ.

Οταν ο συναισθηματικός κύκλος βρίσκεται σε υψηλό σημείο, διαθέτετε αρκετή θετική συναισθηματική ενέργεια, ενώ θεωρείται η κατάλληλη στιγμή για κλείσετε κάποια συμφωνία.

Μη λάβετε κρίσιμες αποφάσεις κατά τις συναισθηματικά κρίσιμες μέρες. Εχει πολλές πιθανότητες να είναι εσφαλμένη.

Οταν ο συναισθηματικός κύκλος βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία σε αρνητικά συναισθήματα. Είναι πιθανό ότι θα αλλάξουν σε μια… καλύτερη ημέρα.

Ο πνευματικός κύκλος

Ο πνευματικός κύκλος διαρκεί 33 ημέρες και επηρεάζει παράγοντες όπως το χρήμα, τις συζητήσεις, την ετοιμότητα, την ακρίβεια, τη μαθησιακή ικανότητα κλπ.

Οταν ο πνευματικός κύκλος βρίσκεται σε υψηλό σημείο, διαθέτετε αρκετή θετική πνευματική ενέργεια, ενώ θεωρείται η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σχέδια για τομείς που απαιτούν μεγάλη πνευματική ικανότητα και ταχύτητα, για την επίλυση προβλημάτων, για προγραμματισμό υποθέσεων ή την επιτυχία σε εξετάσεις.

Τις πνευματικά κρίσιμες μέρες η διανοητική σας κατάσταση μπορεί να είναι εξαιρετική ή απαίσια.

Οταν ο πνευματικός κύκλος βρίσκεται σε χαμηλό σημείο, μην περιμένετε να βρείτε τη λύση σε σοβαρά προβλήματα και αποφύγετε να δώσετε εξετάσεις ή συνεντεύξεις. Απλά συνεχίστε τη ρουτίνα των άλλων ημερών.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση