πως λεγεται ο μυς κατω απο τους κοιλιακους | ειλεος | οταν βλεπω βλεννα στα κοπρανα τι γινεται

Κόκκινο κρασί για γερή καρδιάΕνα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί, με υπέροχο βαθύ-κόκκινο χρώμα, αποτελεί μία ακαταμάχητη πρόκληση, ιδίως τα Χριστούγεννα, όπου μπορεί να συνοδεύσει ένα εορταστικό γεύμα. Εκτός όμως από την έντονη γεύση του, που μας ανατρέχει σε αρώματα κόκκινων φρούτων, το κόκκινο κρασί έχει την ιδιότητα να προστατεύει και την καρδιά, αναστέλλοντας τη σύνθεση μίας πρωτεΐνης, της ενδοθηλίνης-1, η οποία συντελεί σημαντικά στη δημιουργία αθηρωματικών πλακών στα αγγεία. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα Βρετανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, σύμφωνα με τα οποία, συγκεκριμένα συστατικά του κόκκινου κρασιού μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, ενισχύοντας όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις ότι το κόκκινο κρασί υπερέχει έναντι όλων των άλλων αλκοολούχων ποτών.

Η νέα αυτή μελέτη, παρουσιάζει νέα δεδομένα για το κόκκινο κρασί αφού δεν αποδίδει τις προστατευτικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού στην αντιοξειδωτική του δράση, όπως υποστηρίζουν οι περισσότερες έρευνες.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, τα μη-αλκοολούχα εκχυλίσματα του κόκκινου κρασιού, οι πολυφενόλες, που αποτελούν και ισχυρά αντιοξειδωτικά, αναστέλλουν την παραγωγή της ενδοθηλίνης-1, μίας χημικής ουσίας η οποία συντελεί στην αγγειοσυστολή.

Τα συστατικά αυτά του κρασιού, τα οποία εμποδίζουν την ενδοθηλίνη-1 μπορεί να μειώσουν τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών στα αγγεία και να μειώσουν τον κίνδυνο από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η ανακάλυψη του μηχανισμού της προστατευτικής δράσης του κόκκινου κρασιού θα δώσει τη δυνατότητα στους ερευνητές να υπολογίσουν την ποσότητα του κόκκινου κρασιού που παρέχει το μεγαλύτερο όφελος, σύμφωνα με τον κ. Roger Corder, από την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Queen Mary.

Αν μελετηθεί λοιπόν η σύνθεση της ενδοθηλίνης-1 στους ανθρώπους, μετά την κατανάλωση κόκκινου κρασιού, θα βρεθεί και "ιδανική" ποσότητα κόκκινου κρασιού που πρέπει να πίνουμε.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καρδιακά κύτταρα από αγελάδες, έδειξε ότι ακόμα και πολύ μικρές ποσότητες των συστατικών του κόκκινου κρασιού έχουν πολύ ισχυρή ανασταλτική δράση στην παραγωγή της ενδοθηλίνης-1.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής επιβεβαιώνουν το γνωστό Γαλλικό παράδοξο (French paradox)", σύμφωνα με το οποίο οι Γάλλοι, οι οποίοι πίνουν συχνά κόκκινο κρασί με, τα γεύματά τους, παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιοπαθειών, παρόλο που η πρόσληψη κορεσμένου λίπους είναι ανάλογη με των άλλων δυτικοευρωπαικών κρατών, όπως της Βρετανίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.