προβλημα στον οισοφαγο | υπερωιοσχιστια | ασκήσεις με λάστιχα αντίστασης | άστεγες γυναίκες στο Λονδίνο

Αθώα τα αντισυλληπτικά χάπια τρίτης γενιάςΗ βρετανική δικαιοσύνη απέρριψε προσφυγή εναντίον φαρμακευτικών εταιρειών που είχαν καταθέσει περισσότερες από 100 γυναίκες οι οποίες παρουσίασαν θρομβώσεις και υπέστησαν εγκεφαλικά επεισόδια. Οι ενάγουσες θεώρησαν ότι υπεύθυνα γι' αυτά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν ήταν τα αντισυλληπτικά χάπια τρίτης γενιάς που ελάμβαναν.

Οι γυναίκες ζητούσαν αποζημίωση από τις εταιρείες Organon Laboratories, τμήμα της ολλανδικής χημικής εταιρίας Akzo Nobel, τη γερμανική Schering AG και την αμερικανική Wyeth υποστηρίζοντας ότι δεν τις προστάτευσαν από τις βλαβερές παρενέργειες των χαπιών.

Ο δικηγόρος τους είχε υποστηρίξει στη διάρκεια της δίκης, τον περασμένο Μάρτιο, ότι τα λεγόμενα αντισυλληπτικά χάπια τρίτης γενιάς δημιουργούν "αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης" σε σχέση με εκείνα της δεύτερης γενιάς.

Ορισμένες από τις μηνύτριες παρουσίασαν ήσσονος σημασίας παρενέργειες, άλλες όμως έμειναν ανάπηρες για όλη τους τη ζωή ως επακόλουθο θρομβώσεων, σύμφωνα με το δικηγόρο τους. Πολλές γυναίκες πέθαναν από θρομβώσεις, είχε δηλώσει.

Ο δικαστής κ. Μακέι δήλωσε πως το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από εξονυχιστική εξέταση όλων των στοιχείων που προσκομίστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.