αυστραλιανο αντιγονο | πολυποδες εντερου | συντριπτικο καταγμα κεφαλης βραχιονιου | ταχυκαρδια

Ο Ι.Σ.Α. καταδικάζει φαινόμενα απαξίωσης της τρίτης ηλικίαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αθήνα, 1/6/2004

Ο Ι.Σ.Α. καταδικάζει φαινόμενα απαξίωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας που καθίστανται ιδιαίτερα αποκρουστικά όταν αναφέρονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως αυτή της τρίτης ηλικίας.

Τα γεγονότα του Γηροκομείου Αθηνών θέτουν για μια φορά ακόμη επιτακτικά το ζήτημα της μελέτης των παραμέτρων που οδηγούν στην απομόνωση και τη φθοροποιό μοναξιά, απροστάτευτα τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Η σύγχρονη δομή της Ελληνικής οικογένειας συνεπικουρούμενη από το έλλειμμα κοινωνικής και κρατικής μέριμνας σε επίπεδο ουσιαστικής προστασίας των ατόμων της τρίτης ηλικίας, μας έχουν οδηγήσει στις σημερινές απαράδεκτες διαπιστώσεις.

Οι ανεπαρκείς ελεγκτικοί μηχανισμοί πολλών κατ’ ευφημισμό μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων και κάποιων ιδιωτικών επιχειρήσεων του είδους, έχουν επιτρέψει τη μετάλλαξή τους από οίκους ευγηρίας σε αποθήκες κακομεταχείρισης των απόμαχων της ζωής.

Οφείλουμε ως ελληνική πολιτεία και κοινωνία να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας βαρύνουν και μας αναλογούν.

Επιβάλλεται να δράσουμε τώρα πριν βιώσουμε χειρότερες καταστάσεις, όπως αυτές που έζησε η Γαλλία πριν δύο χρόνια, όταν εξαιτίας του καύσωνα 13.000 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους πίσω από τα κλειστά πατζούρια.

Ο Ι.Σ.Α. θα ερευνήσει την εμπλοκή ιατρών στην υπόθεση αυτή και όπου τεκμηριώνονται ευθύνες, θα κινήσει την πειθαρχική διαδικασία για τον καταλογισμό των ευθυνών και την επιβολή κυρώσεων.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σ. ΡΗΓΑΚΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.