αφοδευση μετα απο καθε γευμα | αρρυθμιες συμπτωματα | μικροβιαιμια | μαστοδυνια | ti kanei gua tin alergia

Στην υγειά της ...επιστήμηςΕθελοντές για να πίνουν ένα λίτρο μπύρα την ημέρα ... στην υγειά της επιστήμης, "στρατολόγησαν" επιστήμονες από το Institute of Food Research, στη Μ. Βρετανία, προκειμένου να διαπιστώσουν το αν το φυλλικό οξύ, που περιέχει η μπύρα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας. Ωστόσο η συγκεκριμένη μπύρα δε θα περιέχει ...αλκοόλ.

Τα υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος στο αίμα σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης, τα επίπεδα της οποίας είναι αυξημένα στα άτομα μα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι επιστήμονες πρόκειται να μελετήσουν την επίδραση της κατανάλωσης μπύρας χωρίς αλκοόλ, σε 80 άνδρες, για να μελετήσουν το αν η κατανάλωσή της αυξάνει τα επίπεδα του φυλλικού οξέος και μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης.

Οι επιστήμονες δε χρησιμοποιούν μπύρα με αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ δυσχεραίνει την απορρόφηση του φυλλικού οξέος, ενώ θεωρούν ότι το να προσφέρουν ένα λίτρο από αλκοολούχο ποτό σε καθημερινή βάση, μάλλον δε θα επιτρέπει στους εθελοντές να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Οι έρευνες για το φυλλικό οξύ διεξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου χρησιμοποιούνται διάφορα τρόφιμα ή φαγητά που είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, όπως για παράδειγμα στην Ισπανία χρησιμοποιείται σούπα γκασπάτσο.

Οσον αφορά την κλασσική μπύρα, που περιέχει αλκοόλ, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωσή της πιθανόν να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στη μείωση των επιπέδων της ομοκυστεϊνης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.