ανεμογκαστρι | τι πρεπει να τρωμε οταν εχουμε χολιστερινη | ποσες θερμιδες εχει ενα πιατο φιδε

Σεξ και μακροζωίαΗ σχέση σεξ και μακροζωίας αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο θέμα έρευνας των επιστημόνων. Η πλούσια ερωτική ζωή οδηγεί σε βαθιά γεράματα ή αντίθετα μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης; Στατιστικές μελέτες, επιδημιολογικές έρευνες, αναλύσεις του τρόπου ζωής πληθυσμιακών ομάδων αλλά και διαφόρων εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου προσπαθούν να δώσουν απάντηση σ' αυτό το ερώτημα. Δυστυχώς τα συμπεράσματα είναι αντιφατικά. Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως τo σεξ εξασφαλίζει πολλά χρόνια ζωής. Μια δεύτερη όμως έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν από το National Academy of Sciences, έρχεται να αμφισβητήσει την παραπάνω άποψη, υποστηρίζοντας πως η έντονη σεξουαλική ζωή αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και το κάνει ευάλωτο σε λοιμώξεις.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Sheffield πραγματοποίησαν πειράματα σε σκαθάρια, τα οποία θεωρούνται ότι έχουν ιδιαίτερα έντονη σεξουαλική ζωή. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, ο οργανισμός τους απελευθερώνει μια ορμόνη, η οποία επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία ενός ενζύμου που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ετσι τα σκαθάρια γίνονται ευάλωτα σε λοιμώξεις, γεγονός που μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης τους. Η έρευνα αυτή δεν αφορά μόνο τα έντομα, αλλά και τους ανθρώπους αφού μια παρόμοια διαδικασία προκύπτει και κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής ενός ζευγαριού. Ενας αδύναμος οργανισμός μάλιστα είναι περισσότερο εκτεθειμένος και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να συμμεριστούμε την άποψη του καθηγητή Walter Willett, από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σύμφωνα με την οποία το ασφαλές σεξ σε συνδυασμό με τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις παρατείνει το χρόνο ζωής, απομακρύνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιοπαθειών.

Η επίδραση του σεξ στον οργανισμό φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα και τους προπονητές των αθλητών, αφού η πλειοψηφία αυτών απαγορεύει κάθε σεξουαλική δραστηριότητα πριν από κρίσιμους αγώνες. Ομως και σ' αυτήν την περίπτωση, έρευνες έχουν υποστηρίξει πως το σεξ βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.

Μέχρι λοιπόν οι επιστήμονες να καταλήξουν σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα σχετικά με το σεξ και τις επιδράσεις του, βασιστείτε στο ένστικτο σας και καθορίστε από μόνοι σας την συχνότητα των σεξουαλικών σας επαφών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.