ωριμα μανγκο | αυχενικο καταγμα | επηρεαζουν τα αντισυλληπτικα το θυροειδη | επιπεφυκίτιδα κολλάει

Η μακροζωία είναι οικογενειακή υπόθεσηΑν κάποιος στενός σας συγγενής έζησε πάνω από εκατό χρόνια, τότε μπορείτε να ελπίζετε ότι θα γίνετε και εσείς υπεραιωνόβιος, αφού από ό,τι φαίνεται η μακροζωία είναι θέμα οικογενειακό. Ορισμένα γονίδια, σε συνδυασμό με περιβαλλοντικούς παράγοντες, εξασφαλίζουν πολλά χρόνια ζωής, αλλά και υγείας, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν 444 οικογένειες, στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος έζησε εκατό ή περισσότερα χρόνια. Ο ρόλος και η σημασία του κάθε παράγοντα δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί με ακρίβεια, αλλά όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το προσδόκιμο επιβίωσης του κάθε ατόμου είναι εγγεγραμμένο στο DNA του.

Μία αναζήτηση στο γενεαλογικό σας δέντρο μπορεί να σας δώσει στοιχεία για το πόσα χρόνια θα ζήσετε. Για παράδειγμα, τα αδέλφια των υπεραιωνόβιων είναι 17 φορές πιο πιθανό να ξεπεράσουν τα εκατό χρόνια ζωής, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ οι αδελφές τους οκτώ.

Επιπλέον τα μέλη μίας οικογένειας υπεραιωνόβιων έχουν συνήθως μεγαλύτερη αντοχή στις αρρώστιες, αναρρώνουν πιο γρήγορα και έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, αποτελώντας μία ξεχωριστή κατηγορία του πληθυσμού.

Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει την θεωρία ότι η μακροζωία είναι θέμα γονιδίων και μάλιστα πολύ συγκεκριμένων. Μία περιοχή στο χρωματόσωμα 4 πιστεύεται ότι προδιαθέτει γενετικά για πολλά και υγιή χρόνια ζωής.

Αν δεν έχετε βέβαια κάποιο αιωνόβιο συγγενή πρώτου βαθμού δεν πρέπει να απογοητεύεστε. Μην ξεχνάτε ότι όπως κάθε τι που σχετίζεται με την υγεία, το προσδόκιμο επιβίωσης επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Ανεξάρτητα από τι γονίδια έχετε, η υγεία και η μακροβιότητα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τον τρόπο ζωής. Φροντίζετε λοιπόν τον εαυτό σας και ίσως γίνεται εσείς ο υπεραιωνόβιος στην οικογένεια σας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.