θωρακας προς τα εξω | κυστη στο δοντι | στερνοκλειδομαστοειδής μυς | βαρηκοΐα επιδομα | χαμηλη πιεση κινδυνοι

Νέα προσέγγιση για καλύτερη διατροφή στα παιδιά



Με ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο δίνει έμφαση στη συμβολή της σωστής διατροφής στην εξωτερική εμφάνιση των παιδιών και στη μεγιστοποίηση της αθλητικής τους επίδοσης, Βρετανοί επιστήμονες προσπαθούν να προωθήσουν τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής σε παιδιά.

Το νέο αυτό πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται "Dish It Up" και ανέπτυξε επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Ulster, θα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια της Μ. Βρετανίας, μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό (interactive) λογισμικό, το οποίο αντί να προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία από την κακή διατροφή, στην ενήλικη ζωή, προωθεί τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής, σε θέματα που αφορούν τους νέους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το νέο αυτό πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο, για να κάνει τα παιδιά να δουν τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής από άλλη οπτική γωνία.

Επιτρέπει στα παιδιά να δουν τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής, αλλά και το πως μπορούν να κάνουν αλλαγές στις κακές διατροφικές τους συνήθειες.

Ο αριθμός των παιδιών που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα στη Μ. Βρετανία ολοένα και αυξάνεται, ενώ είναι γνωστό ότι οι παχύσαρκοι έφηβοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα στοιχεία από τις έρευνές τους, δείχνουν ότι η προσέγγιση η οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους της κακής διατροφής, όπως για παράδειγμα την ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων ή καρκίνου σε 40 χρόνια, δεν αποτελεί κίνητρο για παιδιά ηλικίας 12 ετών να αλλάξουν τρόπο διατροφής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.