Νέα προσέγγιση για καλύτερη διατροφή στα παιδιά

Με ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο δίνει έμφαση στη συμβολή της σωστής διατροφής στην εξωτερική εμφάνιση των παιδιών και στη μεγιστοποίηση της αθλητικής τους επίδοσης, Βρετανοί επιστήμονες προσπαθούν να προωθήσουν τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής σε παιδιά.

Το νέο αυτό πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται “Dish It Up” και ανέπτυξε επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Ulster, θα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια της Μ. Βρετανίας, μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό (interactive) λογισμικό, το οποίο αντί να προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία από την κακή διατροφή, στην ενήλικη ζωή, προωθεί τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής, σε θέματα που αφορούν τους νέους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το νέο αυτό πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο, για να κάνει τα παιδιά να δουν τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής από άλλη οπτική γωνία.

Επιτρέπει στα παιδιά να δουν τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής, αλλά και το πως μπορούν να κάνουν αλλαγές στις κακές διατροφικές τους συνήθειες.

Ο αριθμός των παιδιών που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα στη Μ. Βρετανία ολοένα και αυξάνεται, ενώ είναι γνωστό ότι οι παχύσαρκοι έφηβοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα στοιχεία από τις έρευνές τους, δείχνουν ότι η προσέγγιση η οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους της κακής διατροφής, όπως για παράδειγμα την ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων ή καρκίνου σε 40 χρόνια, δεν αποτελεί κίνητρο για παιδιά ηλικίας 12 ετών να αλλάξουν τρόπο διατροφής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση