θωρακας κοκκαλα | παθησεις καρδιας | πιεση | χοληστερινη | κοκκινη μυτη εσωτερικα

Επίδομα στις Βρετανίδες γιαγιάδες που προσέχουν τα εγγόνια τουςΟι βρετανίδες γιαγιάδες ενδέχεται στο μέλλον να αμείβονται από το κράτος για να προσέχουν τα εγγόνια τους, όπως προβλέπουν σχέδια των αρμόδιων υπουργείων, με απώτερο στόχο να ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερες μόνες μητέρες να επιστρέψουν στον εργασιακό στίβο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Σύμφωνα με τα σχέδια, οι διαζευγμένοι γονείς που σταματούν να κάνουν χρήση των κρατικών βοηθημάτων πιάνοντας δουλειά, θα λαμβάνουν κάποια επιχορήγηση για να καλύπτουν τα έξοδα για τη φύλαξη των παιδιών τους από κάποιον συγγενή, που ο κοντινότερος είναι συνήθως η γιαγιά.

Η πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης στόχο έχει να εξαλείψει την οικογενειακή αναστάτωση που προκαλεί η έλλειψη πόρων για τη φύλαξη των παιδιών, ιδιαίτερα σε λιγότερο προνομιούχες περιοχές, όπου οι προσπάθειες για να ενθαρρυνθούν οι μόνοι γονείς να ξαναρχίσουν να εργάζονται εμποδίζονται από την έλλειψη επαρκών παιδικών σταθμών, προσθέτει η εφημερίδα.

Τα έξοδα για τη φύλαξη των παιδιών στη Βρετανία είναι τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, καθώς μία τυπική θέση σε παιδικό σταθμό στοιχίζει περί τις 6,200 λίρες τον χρόνο.

Η εφημερίδα τονίζει πως πρόσφατη μελέτη από την οργάνωση πρόνοιας για τα παιδιά Daycare Trust αποκαλύπτει ότι ήδη το 75% των γονέων βασίζεται στους γονείς τους για βοήθεια στη φύλαξη των παιδιών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.