αποβολη στην 8 εβδομαδα | εμβολιο γριπης τιμη | echo καρδιας | ποτε πρεπει να κανω αντιτετανικο

Ενα στα πέντε παιδιά αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματαΕνα στα πέντε παιδιά στον κόσμο υποφέρει από κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα ή έχει προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την United Nations Children's Fund, εκπρόσωποι των οποίων επισημαίνουν ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας στο μέλλον, αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Οι κύριες αιτίες του φαινομένου είναι η ταχύτατες και πολλές φορές δραματικές κοινωνικές αλλαγές, η φτώχια και ο πόλεμοι. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες περιοχές αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα, αν και σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα παιδιά των ανεπτυγμένων χωρών, όπως για παράδειγμα στη Μ. Βρετανία.

Η έκθεση των δύο οργανισμών επισημαίνει την σημαντική αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης και αυτοκτονιών, με την κατάθλιψη να αποτελεί την τέταρτη κύρια αιτία νόσησης και ανικανότητας, με την ανησυχητική προοπτική να εξελιχθεί σε δεύτερη μέχρι το 2020.

Οι έφηβοι αποτελούν επίσης μία ομάδα ιδιαίτερα ευπαθή, η οποία δεν αντιμετωπίζεται όπως θα έπρεπε από τα συστήματα Δημόσιας Υγείας, τη στιγμή μάλιστα που είναι πιο ευάλωτη από προβλήματα αυτού του είδους.

Ο κ. Hans Troedsson υπεύθυνος του τμήματος υγείας των παιδιών και των εφήβων, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επισημαίνει ότι τα προβλήματα αυτά αποτελούν μία ωρολογιακή βόμβα, στα θεμέλια της υγείας εκατομμύρια μελλοντικών ενηλίκων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.