ιογενής λοίμωξη | θερμομετρηση βρεφους | παυσιπονα για πλευρα | ελκος στο στομαχι | σιδηρος κ ασκορβικο οξυ

WHO και FAO εξετάζουν το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμαΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO-Worlld Health Organisation-) και ο οργανισμός τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (FAO-Food and Agriculture Organisation), έχουν καλέσει 27 ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς και ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας για να εξετάσουν τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν για το ακρυλαμίδιο, το ποια στοιχεία χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση, καθώς και το ποιές συστάσεις πρέπει να γίνουν, τόσο στους ερευνητές όσο και στους καταναλωτές, σε σχέση με το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα.

Τον περασμένο Μάιο, η Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων της Σουηδίας δημοσίευσε για πρώτη φορά επιστημονικά στοιχεία που αφορούσαν στην ύπαρξη ακρυλαμιδίου, και μάλιστα σε υψηλά επίπεδα, σε αμυλούχες τροφές που είχαν υποστεί θερμική επεξεργεσία σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως ψωμί, πατατάκια και μπισκότα.

Το ακρυλαμίδιο ανήκει στην κατηγορία των δυνητικά καρκινογόνων ουσιών, μέτριας επικινδυνοτήτας, σύμφωνα με την Αμερικανική υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας.

Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία σε χρώματα και κόλλες, καθώς και για την επεξεργασία του νερού.

Η συνάντηση των ειδικών επιστημόνων πραγματοποιείται από τις 25 έως και τις 27 Ιουνίου στην έδρα του παγκόσμιου οργανισμού τροφίμων στη Γενεύη, δεν είναι ανοικτή για το κοινό ή για τον τύπο και τα συμπεράσματα θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Πέπμτη 27 Ιουνίου, σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.