φτερουγισματα καρδιας | αυτι ανατομια | hlekroforhsh aimisfairinis | εξογκωμα στο χειλος | λαγοκοιμηθια διαβητησ

Στα 13 ξεκινούν τα ναρκωτικά στην ΙταλίαΗ μέση ηλικία των νέων που ξεκινούν να κάνουν χρήση ναρκωτικών στην Ιταλία είναι πλέον η ηλικία των δεκατριών ετών, ενώ ιδιαίτερα έντονο είναι και το φαινόμενο της πολυεξάρτησης, δηλαδή η ταυτόχρονη χρήση πολλών ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα έντονη ανησυχία στη γειτονική χώρα και στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου οι αρχές εγκαινίασαν μία θερινή πανιταλική εκστρατεία κατά των ναρκωτικών.

Δεκάδες εθελοντές θα επισκεφθούν με τροχόσπιτα 60 ιταλικές πόλεις, θα σταθμεύσουν στις πλαζ και στις ντισκοτέκ, στα μπαρ και στα στέκια της νεολαίας. Τα τροχόσπιτα θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα εργαστήρια για αναλύσεις, αλλά και με μια βιβλιοθήκη, στην οποία θα μπορούν οι νέοι να ενημερώνονται για αυτό το θέμα.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο χρηματοδοτείται με 5.000.000 ευρώ, είναι μια πρωτοβουλία 12 ιταλικών κοινοτήτων, που ασχολούνται με την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του αλκοόλ, και στηρίζεται στην αρχή ''καλύτερα να συζητήσουμε παρά να κατηγορήσουμε''.

Στα τροχόσπιτα θα υπάρχουν εθελοντές- μέλη των κοινοτήτων, που γνωρίζουν το πρόβλημα και ξέρουν πως να προσεγγίσουν και να μιλήσουν με τους νέους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.