Δεκάξι εκατομμύρια Αμερικανοί κινδυνεύουν να νοσήσουν από διαβήτη

Περίπου 16 εκατομμύρια Αμερικανοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων μέσης ηλικίας, υπέρβαροι και αδρανείς, φαίνεται ότι θα αναπτύξουν διαβήτη, καθώς αντιμετωπίζουν ήδη μία κατάσταση που χαρακτηρίζει ως προ-διαβήτη, ο γραμματέας υγείας και ανθρωπίνων υπηρεσιών των ΗΠΑ, (ΗΗS- Health and Human Services) κ. Tommy Thompson.

Ο αριθμός των διαβητικών, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχει τριπλασιαστεί στις ΗΠΑ, ενώ έρευνα του ΗΗS έδειξε ότι τα περισσότερα άτομα με προ-διαβήτη θα αναπτύξουν διαβήτη μέσα στην επόμενη δεκαετία, εάν δεν κάνουν αλλαγές στη διατροφή τους και στον τρόπο ζωής τους.

Μία ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με μέτρια σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη στους ενήλικες ακόμα και κατά 58%, πρόσθεσε ο κ. Thompson.

Μία επιτροπή από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρία και το HHS, επισημαίνει ότι οι γιατροί πρέπει να ελέγχουν τους ασθενείς τους για προ-διαβήτη στην ηλικία των 45 ετών.

Το πρόβλημα διαγιγνώσκεται εύκολα με απλές ιατρικές εξετάσεις κατά την επίσκεψη στο γιατρό. Ο κ. Thompson επισημαίνει ότι η ανάπτυξη του προ-διαβήτη, σε διαβήτη μπορεί να παρεμποδιστεί με απώλεια του 5-7% του σωματικού βάρους και 30λεπτο ημερήσιο περπάτημα, 5 φορές την εβδομάδα.

Επιπλέον οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι γιατροί θα πρέπει να εξετάζουν και άτομα ηλικίας μικρότερης των 45 ετών αν πρόκειται για υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως οικογενειακό ιστορικό διαβήτη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση