πασατεμπο θερμιδες | θεραπεια κροταφικης αρτηριτιδας | συγκατοικηση μετα το γαμο

Τα γονίδια της τεμπελιάςΤα τελευταία χρόνια η γονιδιακή έρευνα έχει γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη. Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη συσχέτιση γονιδίων και διαφόρων καταστάσεων είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο, ενώ ο μεγάλος αριθμός κοινών γονιδίων μεταξύ του ανθρώπου και διαφόρων ειδών του ζωικού βασιλείου, διευκολύνει σημαντικά το έργο των επιστημόνων. Ηταν λοιπόν θέμα χρόνου να ανακαλυφθεί και το γονίδιο της τεμπελιάς, η απόλυτη δικαιολογία για τους απανταχού λάτρεις του καναπέ και της αδράνειας. Η τιμή ανήκει σε έναν Ελληνα επιστήμονα, το Δρ. Γιάννη Πιτσιλάδη και την ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης στη Σκοτία, το έργο των οποίων εστιάζεται στη διερεύνηση γενετικών παραγόντων που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Αρωγός στο έργο των επιστημόνων στάθηκε για άλλη μία φορά η μύγα Δροσόφυλλα. Οπως διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός γονιδίου καθόριζε αν μία μύθγα θα ήταν ενεργητική ή θα ήταν νωθρή και θα προτιμούσε να κάθεται.

Στον άνθρωπο προς το παρόν έχουν βρεθεί επτά γονίδια που σχετίζονται με την παθητικότητα και τη νωθρότητα. Η σημασία της παραπάνω ανακάλυψης έγκειται στο γεγονός ότι ο μοντέρνος τρόπος διαβίωσης χαρακτηρίζεται από την καθιστική ζωή και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Τα άτομα συνεπώς που έχουν και μία γενετική προδιάθεση για καθιστική ζωή κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να εμφανίσουν παχυσαρκία και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι παρ' όλο που καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με παλαιότερα χρόνια, η παχυσαρκία πλέον έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας.

Τα άσχημα νέα για τους τεμπέληδες είναι ότι δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση της τεμπελιάς και των συνεπειών της στην υγεία. Η λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καθιστικής ζωής παραμένει μία: περισσότερη άσκηση και καλύτερη διατροφή. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από γονίδια έχετε και χαρακτήρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.