μπλοκ αριστερού σκέλους | μελιτζανα και ηπατίτιδα | εξωμήτρια κύηση και περιοδος | ουρια | λοιμωξη αναπνευστικου

Το μυστικό της μακροβιότητας στα...γονίδιαΜία περιοχή στο ανθρώπινο χρωμόσωμα 4, πιθανόν να κρύβει το μυστικό της μακροβιότητας, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Ιατρικό Ινστιτούτο Howard Hughes και την Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Στην έρευνα έγιναν αναλύσεις στο γονιδίωμα 308 ατόμων μεγάλης ηλικίας, τα οποία ήταν είτε δίδυμοι είτε τρίδυμοι και η ηλικία τους είχε ξεπεράσει τα 90 χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η αλληλουχία του DNA ήταν διαφορετική για όλα τα άτομα αυτά, εκτός από μία μικρή περιοχή στο χρωμόσωμα 4, όπου το DNA παρουσίαζε σημαντικές ομοιότητες.

Αν και στη συγκεκριμένη περιοχή του χρωμοσώματος υπάρχουν εκατοντάδες γονίδια οι επιστήμονες επεξεργάζονται τα στοιχεία προκειμένου να μειώσουν τον αριθμό των γονιδίων που πιθανόν να κρύβουν στο μυστικό της μακροβιότητας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.