ΠΕΡΙΑΘΡΙΤΙΔΑ ΩMΟΥ | κρυοσφαιριναιμία | πως οι σφυγμοι; | συμπτωματα φυματιωσης | 1 φρυγανιά θερμίδες

Η απόφαση χωρισμού από την γυναίκα θίγει τον εγωισμό του άνδραΗ πλειοψηφία των αντρών δεν δέχεται εύκολα την απόφαση των συντρόφων τους να χωρίσουν, ακόμα και αν η σχέση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, γεγονός που τους οδηγεί στη δημιουργία σκηνών ζηλοτυπίας και στην έντονη ανάγκη να τις διεκδικήσουν πάλι. Αντίθετα οι γυναίκες είτε το επιλέγουν οι ίδιες να βγουν από μια σχέση, είτε όχι αντιμετωπίζουν τον χωρισμό πιο ρεαλιστικά, θεωρώντας τον ένα δυσάρεστο γεγονός από το οποίο όμως αποκόμισαν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στον μέλλον.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο ετήσιο συνέδριο American Psychological Society.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι άντρες δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα όταν παίρνουν την πρωτοβουλία να διακόψουν μια σχέση, στην περίπτωση όμως που οι ίδιοι έχουν τον ρόλο του 'παρατημένου' συντρόφου τότε αντιδρούν εγωιστικά και παρορμητικά.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 28 άντρες και 90 γυναίκες, που ήταν πρόσφατα χωρισμένοι από σχέσεις διάρκειας έως και έξι μηνών. Τους ζήτησαν να αναφέρουν κατά πόσο η απόφαση του χωρισμού ήταν κοινή, την αντίδραση του 'παρατημένου' συντρόφου και τα συναισθήματα τους μετά από αυτήν την απόφαση.

Οι άντρες οι οποίοι χώρισαν χωρίς να είναι επιλογή τους παρουσίασαν έντονα συναισθήματα δυσαρέσκειας (θυμό, απογοήτευση, πίκρα), μειωμένη ικανότητα επικοινωνίας με τον σύντροφο και θεώρησαν πως δεν είναι οριστικό, σε σύγκριση με τις γυναίκες που το δέχτηκαν πιο ομαλά, βιώνοντας όμως και αυτές αρνητικά συναισθήματα.

Ο θιγμένος εγωισμός των αντρών δεν τους αφήνει συνήθως να δουν ξεκάθαρα τα πράγματα και να κρίνουν αντικειμενικά μια κατάσταση, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε παρορμητικές και λανθασμένες ενέργειες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που χρησιμοποιούν περισσότερο την λογική τους και αναλύουν λεπτομερώς το κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.