συνεχης ταχυπαλμια | Διαιτα εμμηνοπαυση | κοιλιακη ταχυκαρδια | υπερπαραθυρεοειδισμός | ασθματικη βρογχίτιδα

Ανθυγιεινά fast food σε κορυφαία νοσοκομεία των ΗΠΑΜπορεί οι ειδικοί επιστήμονες υγείας να κατηγορούν συχνά τα φαγητά των fast food ότι είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες και συμβάλλουν στην αύξηση της παχυσαρκίας και των νοσημάτων που σχετίζονται με αυτή, όμως στο 35% των κορυφαίων νοσοκομείων των ΗΠΑ λειτουργούν εστιατόρια τύπου fast food, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Medical Association.

Στους δύο πρώτους μήνες του 2002, επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν εξέτασαν 16 νοσοκομεία στις ΗΠΑ, τα οποία κατά το 2001 είχαν ανακηρυχθεί ως τα κορυφαία νοσοκομεία στις ΗΠΑ.

Στα έξι από αυτά λειτουργούσαν εστιατόρια τύπου fast food, συμπεριλαμβανομένου και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Μίτσιγκαν. Σε τέσσερα μάλιστα νοσοκομεία λειτουργούσαν παράλληλα δύο εστιατόρια τύπου fast food.

Τα περισσότερα από τα εστιατόρια τύπου fast food που λειτουργούν στα νοσοκομεία αυτά είναι Wendy's, McDonald's και Hardee's, καθώς και εστιατόρια που πωλούν κυρίως πίτσα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, όλα τα νοσοκομεία δεν παύουν να είναι και επιχειρήσεις που τους απασχολούν τα οικονομικά τους. Και επειδή τέτοιου είδους εστιατόρια προσελκύουν πολλούς εργαζόμενους και επισκέπτες των νοσοκομείων, επιτρέπουν τη λειτουργία τους.

"Ομως λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν ένας στους πέντε Αμερικανούς είναι παχύσαρκος, τα νοσοκομεία μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το να επιτρέπουν την πώληση φαγητού τύπου fast food στους χώρους τους" επισήμαναν οι επιστήμονες.

Και το τσιγάρο επιτρεπόταν στους χώρους των νοσοκομείων πριν από 20 χρόνια αλλά τελικά, παρά τη μεγάλη ζήτηση, απαγορεύθηκε σε όλους τους χώρους των νοσοκομείων.

Είναι μάλλον αντιφατικό και παράλογο να λειτουργούν αλυσίδες fast food στους χώρους των νοσοκομείων, την ώρα που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα συνιστά μειωμένη πρόσληψη λίπους και μάλιστα κορεσμένου, το οποίο βρίσκεται σε σημαντικές συγκεντρώσεις στα φαγητά τύπου fast food. Ας μην ξεχνάμε ότι η παχυσαρκία εξελίσσεται στην επιδημία του 21ου αιώνα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.