ραγοειδίτιδα | μηνισκος συμπτωματα θεραπεια | μηνισκος | αυστραλιανο αντιγονο τιμη | συνδρομο φλεβοκομβου

Περισσότερη φροντίδα για τους νέους μπαμπάδεςΜπορεί οι νεαρές μητέρες να αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής των γιατρών κατά την περίοδο του τοκετού, όμως και οι σύζυγοι φαίνεται να έχουν ανάγκη από την ψυχολογική υποστήριξη και την συμπαράσταση ενός εξειδικευμένου προσωπικού, τις δύσκολες εκείνες ώρες.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Fathers Direct, οι οποίοι υποστήριξαν πως η πλειοψηφία των αντρών νιώθει πως δεν ενημερώνεται κατάλληλα για την κατάσταση της υγείας των συζύγων τους, τις ώρες του τοκετού, με αποτέλεσμα να βιώνει συναισθήματα άγχους, αγωνίας, ανασφάλειας και αρνητικής σκέψης.

Επιπλέον οι κανόνες λειτουργίας των περισσότερων νοσοκομείων δεν επιτρέπουν στους ευτυχείς μπαμπάδες να παραμένουν με τα νεογέννητα μωρά τους, αλλά ούτε και με τις γυναίκες τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνοντας τους έτσι την ιδιότητα του επισκέπτη και προσδιορίζοντας τους συγκεκριμένες ώρες για επισκεπτήριο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχει έντονη ανάγκη δημιουργίας κάποιων ειδικών χώρων μέσα στα νοσοκομεία, όπου θα μπορούν να περιμένουν οι ανυπόμονοι μπαμπάδες, προκειμένου να ενημερώνονται και να στηρίζονται ψυχολογικά.

Η παρουσία των συζύγων στο νοσοκομείο παίζει καθοριστικό ρόλο και συμβάλλει στην βελτίωση της ψυχολογίας των ταλαιπωρημένων, από τον τοκετό, γυναικών τους. Η δημιουργία ισχυρών οικογενειακών δεσμών από τις πρώτες κιόλας ώρες γέννησης του μωρού δρουν θετικά στην μετέπειτα ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.