Περισσότερη φροντίδα για τους νέους μπαμπάδες

Μπορεί οι νεαρές μητέρες να αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής των γιατρών κατά την περίοδο του τοκετού, όμως και οι σύζυγοι φαίνεται να έχουν ανάγκη από την ψυχολογική υποστήριξη και την συμπαράσταση ενός εξειδικευμένου προσωπικού, τις δύσκολες εκείνες ώρες.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Fathers Direct, οι οποίοι υποστήριξαν πως η πλειοψηφία των αντρών νιώθει πως δεν ενημερώνεται κατάλληλα για την κατάσταση της υγείας των συζύγων τους, τις ώρες του τοκετού, με αποτέλεσμα να βιώνει συναισθήματα άγχους, αγωνίας, ανασφάλειας και αρνητικής σκέψης.

Επιπλέον οι κανόνες λειτουργίας των περισσότερων νοσοκομείων δεν επιτρέπουν στους ευτυχείς μπαμπάδες να παραμένουν με τα νεογέννητα μωρά τους, αλλά ούτε και με τις γυναίκες τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνοντας τους έτσι την ιδιότητα του επισκέπτη και προσδιορίζοντας τους συγκεκριμένες ώρες για επισκεπτήριο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχει έντονη ανάγκη δημιουργίας κάποιων ειδικών χώρων μέσα στα νοσοκομεία, όπου θα μπορούν να περιμένουν οι ανυπόμονοι μπαμπάδες, προκειμένου να ενημερώνονται και να στηρίζονται ψυχολογικά.

Η παρουσία των συζύγων στο νοσοκομείο παίζει καθοριστικό ρόλο και συμβάλλει στην βελτίωση της ψυχολογίας των ταλαιπωρημένων, από τον τοκετό, γυναικών τους. Η δημιουργία ισχυρών οικογενειακών δεσμών από τις πρώτες κιόλας ώρες γέννησης του μωρού δρουν θετικά στην μετέπειτα ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα