Aspirin Award 2002: Πρόσκληση προς νέους ερευνητές

Aspirin Award 2002: Πρόσκληση προς νέους ερευνητέςΟ θεσμός της απονομής του διεθνούς βραβείου Έρευνας για την Ασπιρίνη είναι πλέον καθιερωμένος και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της BAYER AG. Το διεθνές βραβείο αποτελεί μία προσπάθεια της BAYER να ευχαριστήσει και να αναγνωρίσει τους επιστήμονες που αφιέρωσαν την επιστημονική δημιουργικότητα τους στην έρευνα για το ακετυλοσαλικυλικό οξύ (τη δραστική ουσία που περιέχει η Ασπιρίνη).

Το Senior International award για το 2002 απονεμήθηκε στον Dr. Aaron Marcus, διακεκριμένο αιματολόγο από τη Νέα Υόρκη. Ο Dr. Aaron Marcus έχει αφιερώσει την επιστημονική του έρευνα στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ASA), τη δραστική ουσία της Ασπιρίνης. Διερεύνησε την αλληλεπίδραση μεταξύ ASA και αιμοπεταλίων καθώς την αλληλεπίδραση των αιμοπεταλίων με τα κύτταρα υπό την επίδραση του ASA. Η δραστική ουσία της Ασπιρίνης όπως αποδείχθηκε, προλαμβάνει την συγκόλληση των αιμοπεταλίων μεταξύ τους και έτσι προφυλάσσει από μία πιθανή καρδιακή προσβολή και έμφραγμα.

Το Senior Aspirin Award ανήλθε στα 25.000 Euro.

Το Young Researchers Aspirin Award απονεμήθηκε σε 2 νέους επιστήμονες τον Dr. James K. Hennan από τον Καναδά και τον Dr. Michael A. Sanders από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Dr. Hennan εντυπωσίασε την επιτροπή με την έρευνα του, καθώς έδειξε ότι φάρμακα από την κατηγορία των COX-2 αναστολέων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών επεισοδίων. Οι COX-2 αναστολείς χρησιμοποιούνται σε πολλές ενδείξεις και πολύ συχνά στην αντιμετώπιση του πόνου από ρευματισμούς.

Ο Dr. Sanders ερεύνησε την επίδραση του ASA στα γονίδια που παίζουν ρόλο στον αντιφλεγμονώδη μηχανισμό του οργανισμού μας και ανακάλυψε νέα δεδομένα για τη θετική επίδραση του ASA.
Το Young Researchers Aspirin Award ανήλθε στα 10.000 Euro.

Η Ασπιρίνη, καταξιωμένο φάρμακο γνωστό για την αντιπυρετική, αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση του, έχει κερδίσει σημαντική θέση στη ζωή μας και με τις νεότερες κλινικά αποδεδειγμένες ενδείξεις του όπως η αντιαιμοπεταλική δράση, η προστασία που προσφέρει από εμφράγματα, θεραπεία της ασταθούς στηθάγχης. Πρόσφατα ευρήματα δείχνουν ότι πιθανόν το ακετυλοσαλικυλικό οξύ να συνεισφέρει σημαντικά ακόμη και στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος του παχέως εντέρου. Δικαίως λοιπόν η Ασπιρίνη ονομάζεται το φάρμακο του αιώνα μας.

Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, η Bayer AG προσκαλεί όσους νέους επιστήμονες ερευνητές από την Ελλάδα έχουν συμβάλλει στη γνώση για την Ασπιρίνη με πρωτότυπη και ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα στους τομείς της θεωρητικής (πειραματικής) και/ ή κλινικής ιατρικής, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, υποβάλλοντας τα έγγραφά τους στην Bayer AG, έως στις 30/04/2002.

Οι υποψηφιότητες θα κριθούν από Διεθνή Επιτροπή αποτελούμενη από επιστήμονες που εκπροσωπούν τόσο την κλινική όσο και τη βασική έρευνα και το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο € 10.000 (πληροφορίες: Bayer AG, Δρ. Gizela Latta, Fax: 0049 214 30 55184, email: gisela.latta.gl@bayer-ag.de, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.award.aspirin.com

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση