στειρωση γάτας μετά την επέμβαση | αρρυθμιες | σύνδρομο gardner | αντιτετανικος ορος | πονοςβστο εντερο

On line παιχνίδι ενημερώνει τους νέους για το ασφαλές σεξΤο ενδιαφέρον και την αγάπη των νέων για τα on-line παιχνίδια και το Internet αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν οι υπεύθυνοι μίας Βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, προκειμένου να περάσουν το μήνυμα για ασφαλές σεξ στους νέους. Δημιούργησαν ένα παιχνίδι – απομίμηση του δημοφιλούς παιχνιδιού της Nintendo Super Mario Brothers. Το αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στο 14ο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, 125.000 άτομα έχουν παίξει μέχρι σήμερα το πρώτο αυτό παιχνίδι σεξουαλικής αγωγής και ενημερώθηκαν ταυτόχρονα για θέματα που σχετίζονται με το σεξ και το AIDS.

Η πρωτοτυπία της όλης προσπάθειας έγκειται στο γεγονός ότι προσεγγίζει το θέμα χωρίς προκατάληψεις και με ένα τρόπο ιδιαίτερα αρεστό στους νέους, οι οποίοι τις περισσότερες φορές αδιαφορούν και δεν προσελκύονται από τις επίσημες κυβερνητικές εκστρατείες ενημέρωσης.

Οι νέοι πολλές φορές θεωρούν ότι αυτές οι προσπάθειες ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα βαρετές και έντονα διδακτικές. Αντίθετα το παιχνίδι αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον τους, ιδίως χάρη στο χιούμορ του και τον έξυπνο τρόπο παρουσίασης των κανόνων του ασφαλούς σεξ. Είναι χαρακτηριστικό ότι γίνεται αναφορά σε κάθε πιθανή έκφανση της ερωτικής πράξης.

Η γλώσσα του παιχνιδιού είναι αυτή που χρησιμοποιούν οι νέοι και οι αναφορές που γίνονται πιθανώς να φαίνονται ιδιαίτερα τολμηρές. Οι ειδικοί όμως πιστεύουν ότι ανάλογες μέθοδοι προσέγγισης των νέων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Το πρόβλημα της ελλιπούς ενημέρωσης παίρνει δραματικές διαστάσεις πλέον, καθώς όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι συνεχώς αυξάνεται η επίπτωση της νόσου μεταξύ των νέων ανθρώπων. Είναι προφανές λοιπόν ότι στη μάχη για την ενημέρωση για τη νόσο του AIDS δεν θα πρέπει να υπάρχουν προκαταλήψεις, αλλά να συνδυάζεται η φαντασία με τη γνώση και την εμπειρία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.