τιμες τκε | laser δισκοκήλες | θειαμινη | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια | απονευρωση διαδικασια | κρυοσφαιριναιμια

Η κατάρριψη των ρεκόρ είναι και θέμα τύχηςΗ κατάρριψη των παγκόσμιων ρεκόρ στον αθλητικό χώρο δεν είναι μόνο θέμα προπόνησης, αλλά ...και θέμα τύχης, υποστηρίζουν επιστήμονες από το ερευνητικό κέντρο Juelich στη Γερμανία, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Ο παράγοντας τύχη έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε πολλές μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, αφήνοντας έξω από τα μετάλλια πολλά φαβορί και ανατρέποντας την τελική κατάταξη των αθλητών σε διάφορα αθλήματα.

Επιστήμονες ανακάλυψαν μια μαθηματική φόρμουλα, βάση της οποία θα μπορούσαν να προβλέψουν τα μελλοντικά ρεκόρ 22 κορυφαίων αθλητών που θα λάμβαναν μέρος στα επόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Πραγματικά στην πλειοψηφία των αθλημάτων, οι προβλέψεις τους αποδείχτηκαν σωστές με εξαίρεση τα εξής τέσσερα αθλήματα: 110m με εμπόδια, 20Km βάδην, 50 km βάδην και άλμα επί κοντό, όπου οι επιδόσεις των αθλητών ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επιστημόνων.

Μπορεί η συγκεκριμένη μαθηματική φόρμουλα να προσεγγίζει τα αποτελέσματα των αγώνων, όμως υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες όπως ο ευνοϊκός αέρας, η καλή ψυχολογική κατάσταση ή ο τραυματισμός ενός καλού αντιπάλου που μπορούν να βοηθήσουν τον αθλητή να κάνει μια επίδοση που κανείς δεν περιμένει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.