μεσογειακη αναιμια στιγμα | ενδομητριο | λοιμώδης τραχειοβρογχιτιδα | αντιτετανικο

ΠΟΥ: Διεθνής συνεργασία για τρομοκρατικές επιθέσεις με χημικάΟι ευρωπαίοι εκπρόσωποι των χωρών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και άλλων διεθνών οργανώσεων που συναντώνται στην Κοπεγχάγη συζήτησαν τα σχέδια προετοιμασίας και επέμβασης σε περίπτωση ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων με χημικά όπλα, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του περασμένου Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Οι εκπρόσωποι έχουν στόχο τη δημιουργία ενός συστήματος συναγερμού σε περίπτωση χημικής τρομοκρατικής επίθεσης, ζητώντας την χρησιμοποίηση των μηχανισμών που ήδη υπάρχουν στις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της ΠΟΥ και της ΕΕ.

Οπως δήλωσε ο κ. Ρομπέρτο Μπερτολίνι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ, το οποίο οργάνωσε την τριήμερη συνάντηση, αν και δεν είναι γνωστό αν και πότε θα συμβεί μια τέτοια επίθεση, αν υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, με βάση την εμπειρία από τους χειρισμούς αναλόγων κρίσεων, θα κερδιθεί χρόνος και θα σωθούν ζωές.

Τέλος ο καθηγητής κ. Γκάρι Κόλμαν, του Διεθνούς Ινστιτούτου Μεγάλων Χημικών Ατυχημάτων στο Κάρντιφ, επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση μιας τρομοκρατικής επίθεσης με χημικά όπλα δεν προϋποθέτει μόνο την διεθνή συνεργασία και βοήθεια, αλλά και μια στενή συνεργασία ανάμεσα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.