Ηλιος και καθαρή θάλασσα: Ελληνικό προνόμιο

Η Ελλάδα ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα του 99% όσον αφορά στην ποιότητα των υδάτων στις παραλίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η επίτροπος της Ε.Ε. για το περιβάλλον κ. Μαργκότ Βάλστρομ, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για την ποιότητα των υδάτων στις ακτές λουομένων στην Ε.Ε, η οποία αφορά το έτος 2001.

Το συνολικό επίπεδο συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές ποιότητας του ευρωπαϊκού μπλοκ φθάνει το 97% στις ακτές των θαλασσών και το 93% στις όχθες των ποταμών και των λιμνών της ΕΕ,

Το Βέλγιο είναι η μόνη χώρα-μέλος που σέβεται τα κριτήρια ποιότητας κατά 100%, η Ελλάδα ξεπέρασε το 2001 για πρώτη φορά το όριο του 99% και έφτασε το 99,4%, και η Γερμανία συνέχισε την πρόοδό της αγγίζοντας το 99,3%.

Στην Ισπανία η ποιότητα των υδάτων των παραλιών της παρέμεινε καλή με ένα 98%, η Ιταλία άγγιξε ένα επίπεδο ποιότητας που δεν είχε φτάσει ποτέ μέχρι σήμερα με ποσοστό 96,6%, η Πορτογαλία με 96,7% βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτό που είχε στην προηγούμενη έκθεση και η Βρετανία σημείωσε πρόοδο και έφτασε το 95,3%.

Η έκθεση αυτή στηρίζεται σε ελέγχους που έγιναν στα νερά σε 13.429 παραλίες και σε 5.783 όχθες ποταμιών και λιμνών. Οι έλεγχοι αυτοί αφορούν έναν συγκεκριμένο αριθμό μικροβιολογικών και φυσικοχημικών κριτηρίων ποιότητας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση