ανεπαρκεια στο συκωτι | οξεια ηπατιτιδα β | ca 125 | πανλευκοπενια γατασ αντιμετωπιση | τι ειναι η ουρια

Ηλιος και καθαρή θάλασσα: Ελληνικό προνόμιοΗ Ελλάδα ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα του 99% όσον αφορά στην ποιότητα των υδάτων στις παραλίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η επίτροπος της Ε.Ε. για το περιβάλλον κ. Μαργκότ Βάλστρομ, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για την ποιότητα των υδάτων στις ακτές λουομένων στην Ε.Ε, η οποία αφορά το έτος 2001.

Το συνολικό επίπεδο συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές ποιότητας του ευρωπαϊκού μπλοκ φθάνει το 97% στις ακτές των θαλασσών και το 93% στις όχθες των ποταμών και των λιμνών της ΕΕ,

Το Βέλγιο είναι η μόνη χώρα-μέλος που σέβεται τα κριτήρια ποιότητας κατά 100%, η Ελλάδα ξεπέρασε το 2001 για πρώτη φορά το όριο του 99% και έφτασε το 99,4%, και η Γερμανία συνέχισε την πρόοδό της αγγίζοντας το 99,3%.

Στην Ισπανία η ποιότητα των υδάτων των παραλιών της παρέμεινε καλή με ένα 98%, η Ιταλία άγγιξε ένα επίπεδο ποιότητας που δεν είχε φτάσει ποτέ μέχρι σήμερα με ποσοστό 96,6%, η Πορτογαλία με 96,7% βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτό που είχε στην προηγούμενη έκθεση και η Βρετανία σημείωσε πρόοδο και έφτασε το 95,3%.

Η έκθεση αυτή στηρίζεται σε ελέγχους που έγιναν στα νερά σε 13.429 παραλίες και σε 5.783 όχθες ποταμιών και λιμνών. Οι έλεγχοι αυτοί αφορούν έναν συγκεκριμένο αριθμό μικροβιολογικών και φυσικοχημικών κριτηρίων ποιότητας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.