ιογενές πυρετός | www.otoveionismos | λεμφωμα λεπτου εντερου | τερματισμος εγκυμοσυνης | συμπαγες μορφωμα μαστου

ΙΝΚΑ: Για να τη βγάλετε καθαρή, την Καθαρή ΔευτέραΤο απόλυτο έλλειμμα εποπτείας της αγοράς, το οποίο καθίσταται, πρόσθετα, επικίνδυνο, εξαιτίας των διαιτητικών εθίμων της σαρακοστής και του γεγονότος ότι, σε συντριπτικό ποσοστό, τα προϊόντα τα οποία αγοράζονται είναι είτε εκ των πραγμάτων ανώνυμα είτε επώνυμα μεν, αλλά χωρίς το φορτίο της ουσιαστικής επωνυμοποίησης, επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) σε σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε στο Care.

Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζονται συχνά στον ταραμά (ένα προϊόν πλήρες συνθετικών χρωμάτων) αλλά και στα οστρακοειδή, στα οποία ο "έλεγχος" απέχει ποσοτικά, σε τεράστιο βαθμό, από τις διατιθέμενες ποσότητες.

Σε περίπτωση που σας πειράξουν τα σαρακοστιανά το ΙΝΚΑ δίνει τις παρακάτω συμβουλές:

Αν ξαφνικά μετά τα νηστίσιμα εδέσματα αισθανθείτε λίγο... περίεργα, είναι πιθανόν να έχετε πάθε τροφική δηλητηρίαση. Σ'αυτή την περίπτωση λοιπόν θα νιώθετε:

Α) πόνο στην κοιλιά
Β) επίμονο πονοκέφαλο
Γ) διάρροια
Δ) ναυτία και εμετούς
Ε) ζάλη.

Αν είστε υγιής, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Δεν έχετε παρά να :
·παραμείνετε ξαπλωμένος
·να πίνετε πολλά υγρά
·να περιμένετε μερικές ώρες.

Αν οι εμετοί επιμένουν, καλέστε γιατρό. Ποιοι πρέπει ν'ανησυχήσουν περισσότερο: Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, όσοι έχουν καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα καθώς και τα βρέφη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.