Η πρόσληψη νικοτίνης από το στόμα πιθανή λύση για τους καπνιστές

Ενας νέος τρόπος πρόσληψης νικοτίνης ανακαλύφθηκε προκειμένου να βοηθήσει τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα. Σύμφωνα με τους ερευνητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Duke, η υγρή μορφή νικοτίνης μπορεί να αποτελέσει λύση καθώς μπορεί να καταναλωθεί σε συνδυασμό με μεγάλη ποικιλία άλλων ποτών.

Oι ερευνητές του Πανεπιστημίου, σε μία αρχική 3-μηνη μελέτη, εξέτασαν την ικανότητα της νικοτίνης σε υγρή μορφή να βοηθήσει 25 καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα. Δώθηκε λοιπόν, στους καπνιστές ένα φιαλίδιο που περιείχε νικοτίνη και τους ζητήθηκε να το χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη στιγμή που θα έχουν έντονη επιθυμία να καπνίσουν.

Το κάθε φιαλίδιο περιείχε από 2,5-10mg νικοτίνης. Οι ερευνητές τόνισαν πως 3mg υγρής μορφής νικοτίνης αντιστοιχεί στην ποσότητα νικοτίνης που εμπεριέχεται σε ένα τσιγάρο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, ήταν σε θέση να απέχουν από το κάπνισμα στα ίδια επίπεδα με όσους χρησιμοποιούσαν άλλα μέσα καταστολής όπως αυτοκόλλητα και τσίχλες νικοτίνης ή ένρινες εισπνοές με νικοτίνη.

‘Η λύση της υγρής μορφής νικοτίνης είναι πολύ εύκολη στη χρήση και δεν έχει ενοχλήσεις στο λαιμό και στη μύτη, σε σχέση με άλλες μεθόδους’, σύμφωνα με δήλωση του Dr. Eric C. Westman, υπεύθυνου της έρευνας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση