ειλεος | κροταφικη αγγειίτιδα | ακροαστικά πνευμονία | στενωση πυλωρου | οργανα κατω κοιλιας | αυστραλιανο αντιγονο

Η πρόσληψη νικοτίνης από το στόμα πιθανή λύση για τους καπνιστέςΕνας νέος τρόπος πρόσληψης νικοτίνης ανακαλύφθηκε προκειμένου να βοηθήσει τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα. Σύμφωνα με τους ερευνητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Duke, η υγρή μορφή νικοτίνης μπορεί να αποτελέσει λύση καθώς μπορεί να καταναλωθεί σε συνδυασμό με μεγάλη ποικιλία άλλων ποτών.

Oι ερευνητές του Πανεπιστημίου, σε μία αρχική 3-μηνη μελέτη, εξέτασαν την ικανότητα της νικοτίνης σε υγρή μορφή να βοηθήσει 25 καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα. Δώθηκε λοιπόν, στους καπνιστές ένα φιαλίδιο που περιείχε νικοτίνη και τους ζητήθηκε να το χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη στιγμή που θα έχουν έντονη επιθυμία να καπνίσουν.

Το κάθε φιαλίδιο περιείχε από 2,5-10mg νικοτίνης. Οι ερευνητές τόνισαν πως 3mg υγρής μορφής νικοτίνης αντιστοιχεί στην ποσότητα νικοτίνης που εμπεριέχεται σε ένα τσιγάρο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, ήταν σε θέση να απέχουν από το κάπνισμα στα ίδια επίπεδα με όσους χρησιμοποιούσαν άλλα μέσα καταστολής όπως αυτοκόλλητα και τσίχλες νικοτίνης ή ένρινες εισπνοές με νικοτίνη.

'Η λύση της υγρής μορφής νικοτίνης είναι πολύ εύκολη στη χρήση και δεν έχει ενοχλήσεις στο λαιμό και στη μύτη, σε σχέση με άλλες μεθόδους', σύμφωνα με δήλωση του Dr. Eric C. Westman, υπεύθυνου της έρευνας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.