Νέο κρούσμα τρελών αγελάδων στην Ιαπωνία

Το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε το τέταρτο κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων και εκφράζονται φόβοι ότι θα προκληθεί και πάλι ανησυχία στους καταναλωτές και θα πληγεί η εμπιστοσύνη τους στην βιομηχανία τροφίμων, όπως είχε συμβεί και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν διαπιστώθηκε το πρώτο κρούσμα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ύστερα από έρευνες ομάδας ειδικών επιβεβαιώθηκε ότι ένα ζώο σε φάρμα του Χοκάιντο, στη βόρειο Ιαπωνία, έχει προσβληθεί από τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στην εικόνα που προσπαθεί να οικοδομήσει η Ιαπωνία ως χώρα όπου η διατροφική αλυσίδα είναι ασφαλής. Πλήγμα που έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου, για το οποίο θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία χιλιάδες άνθρωποι.

Από τον Οκτώβριο, στην Ιαπωνία γίνονται εξετάσεις σε όλες τις αγελάδες που οδηγούνται στα σφαγεία για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τη νόσο των τρελών αγελάδων. Το πρώτο κρούσμα της νόσου στην Ιαπωνία, αλλά και στην Ασία, εντοπίσθηκε τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, το δεύτερο και το τρίτο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και αυτόν τον μήνα εντοπίσθηκε το τέταρτο κρούσμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση