Ελεγχοι σε τρόφιμα απο επιθεωρητές της ΕΕ

Υπό στενή παρακολούθηση τίθεται ο ελεγκτικός μηχανισμός που λειτουργεί σε όλο το φάσμα διακίνησης και εμπορίας της αγοράς τροφίμων. Κλιμάκιο επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα κληθεί να ελέγξει από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου και για δέκα ημέρες κατά πόσο τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής, όπως αυτοί υπαγορεύονται από την κοινοτική οδηγία 94/43/ΕΟΚ, σε ταβέρνες, σούπερ-μάρκετ, χώρους μαζικής εστίασης, αρτοποιία, ζαχαροπλαστεία, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα φυτικά έλαια (πυρηνέλεια), προκειμένου να διαπιστωθούν τα όρια των ρυπαντών (πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες).

Στο πλαίσιο του παρόντος ελέγχου, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, αξιολογείται η αποτελεσματικότητα και οι ικανότητες των ελεγκτικών μηχανισμών για την τήρηση και εφαρμογή των νομοθεσιών, τόσο από τις επιχειρήσεις τροφίμων, όσο και από τα τυποποιητήρια φυτικών ελαίων.

Το πόρισμα πάντως από το κοινοτικό κλιμάκιο θα γνωστοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου απο τις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο της Κομισιόν τίθεται και η αγορά του Ρέντη. Στις 17 Ιουλίου θα καταφθάσουν οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν τα έργα αναβάθμισης της αγοράς, εξέλιξη που δρομολογήθηκε μετά την πρώτη τους επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκαν και επισημάνθηκαν τα κακώς κείμενα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης δεν έχει καν ξεκινήσει παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων φέρει την ολοκλήρωσή τους στα τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση