λοίμωξη αναπνευστικου | πληκτροδακτυλία | εγκωλπιτιδα | μυκοπλασμα | στρεπτοκοκκος αναπνευστικου

Ελεγχοι σε τρόφιμα απο επιθεωρητές της ΕΕΥπό στενή παρακολούθηση τίθεται ο ελεγκτικός μηχανισμός που λειτουργεί σε όλο το φάσμα διακίνησης και εμπορίας της αγοράς τροφίμων. Κλιμάκιο επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα κληθεί να ελέγξει από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου και για δέκα ημέρες κατά πόσο τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής, όπως αυτοί υπαγορεύονται από την κοινοτική οδηγία 94/43/ΕΟΚ, σε ταβέρνες, σούπερ-μάρκετ, χώρους μαζικής εστίασης, αρτοποιία, ζαχαροπλαστεία, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα φυτικά έλαια (πυρηνέλεια), προκειμένου να διαπιστωθούν τα όρια των ρυπαντών (πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες).

Στο πλαίσιο του παρόντος ελέγχου, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, αξιολογείται η αποτελεσματικότητα και οι ικανότητες των ελεγκτικών μηχανισμών για την τήρηση και εφαρμογή των νομοθεσιών, τόσο από τις επιχειρήσεις τροφίμων, όσο και από τα τυποποιητήρια φυτικών ελαίων.

Το πόρισμα πάντως από το κοινοτικό κλιμάκιο θα γνωστοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου απο τις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο της Κομισιόν τίθεται και η αγορά του Ρέντη. Στις 17 Ιουλίου θα καταφθάσουν οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν τα έργα αναβάθμισης της αγοράς, εξέλιξη που δρομολογήθηκε μετά την πρώτη τους επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκαν και επισημάνθηκαν τα κακώς κείμενα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης δεν έχει καν ξεκινήσει παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων φέρει την ολοκλήρωσή τους στα τέλη Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.