χολαγγειοκαρκίνωμα | οισοφαγος | ποσα δαμασκηνα πρεπει να βαζω στο νερο για το εντερο

Αφιερωμένη στο ΕΥΡΩ, η Διεθνής Ημέρα Λευκού ΜπαστουνιούΚάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών (ΠΣΤ), σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους φορείς τυφλών της Ελλάδος γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού με διάφορες εκδηλώσεις, ημερίδες, ανακοινώσεις στον τύπο και εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ο φετινός εορτασμός της ημέρας του λευκού μπαστουνιού, που αποτελεί το σύμβολο της ανεξάρτητης μετακίνησης και αυτονομίας των ατόμων με πρόβλημα όρασης, αποφασίστηκε μετά από κοινή απόφαση πολλών Ευρωπαϊκών συλλόγων να αφιερωθεί στο νέο Ευρωπαϊκό νόμισμα ΕΥΡΩ.

Ο ΠΣΤ σε συνεργασία με τους άλλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους τυφλών και μερικώς βλεπόντων ατόμων που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση Τυφλών (EBU), για πρώτη φορά παρεμβαίνοντας από το στάδιο του σχεδιασμού, κατάφερε να συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου νομίσματος που είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Με τη διαφορετική στεφάνη, το υλικό και το μέγεθος στα νομίσματα, το διαφορετικό χρώμα και το μέγεθος στα χαρτονομίσματα, το Ευρώ αποτελεί το πρώτο ενιαίο Ευρωπαϊκό νόμισμα που είναι εύκολο στη χρήση του και από τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο ΠΣΤ αφιερώνει αυτή την ημέρα λευκού μπαστουνιού στο Ευρώ, που τόσο θα αλλάξει τη ζωή μας, όσο και το λευκό μπαστούνι αλλάζει τη ζωή του ατόμου με προβλήματα όρασης όταν αποφασίζει να το χρησιμοποιήσει προς όφελος της ανεξαρτησίας και της ασφαλούς μετακίνησής του.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν δύο ενημερωτικά περίπτερα σε δύο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στην Ερμού (Σύνταγμα) και στη Διονυσίου Αεροπαγείτου (οδηγός τυφλών), όπου θα διανέμεται δωρεάν ενημερωτικό υλικό στα ενδιαφερόμενα άτομα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.