Αφιερωμένη στο ΕΥΡΩ, η Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών (ΠΣΤ), σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους φορείς τυφλών της Ελλάδος γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού με διάφορες εκδηλώσεις, ημερίδες, ανακοινώσεις στον τύπο και εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ο φετινός εορτασμός της ημέρας του λευκού μπαστουνιού, που αποτελεί το σύμβολο της ανεξάρτητης μετακίνησης και αυτονομίας των ατόμων με πρόβλημα όρασης, αποφασίστηκε μετά από κοινή απόφαση πολλών Ευρωπαϊκών συλλόγων να αφιερωθεί στο νέο Ευρωπαϊκό νόμισμα ΕΥΡΩ.

Ο ΠΣΤ σε συνεργασία με τους άλλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους τυφλών και μερικώς βλεπόντων ατόμων που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση Τυφλών (EBU), για πρώτη φορά παρεμβαίνοντας από το στάδιο του σχεδιασμού, κατάφερε να συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου νομίσματος που είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Με τη διαφορετική στεφάνη, το υλικό και το μέγεθος στα νομίσματα, το διαφορετικό χρώμα και το μέγεθος στα χαρτονομίσματα, το Ευρώ αποτελεί το πρώτο ενιαίο Ευρωπαϊκό νόμισμα που είναι εύκολο στη χρήση του και από τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο ΠΣΤ αφιερώνει αυτή την ημέρα λευκού μπαστουνιού στο Ευρώ, που τόσο θα αλλάξει τη ζωή μας, όσο και το λευκό μπαστούνι αλλάζει τη ζωή του ατόμου με προβλήματα όρασης όταν αποφασίζει να το χρησιμοποιήσει προς όφελος της ανεξαρτησίας και της ασφαλούς μετακίνησής του.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν δύο ενημερωτικά περίπτερα σε δύο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στην Ερμού (Σύνταγμα) και στη Διονυσίου Αεροπαγείτου (οδηγός τυφλών), όπου θα διανέμεται δωρεάν ενημερωτικό υλικό στα ενδιαφερόμενα άτομα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση