βιοχημεια βιοψια | ανθρωπινα οργανα χολη | στερνοκλειδομαστοειδής μυς πονος | ηχοι απο το εντερο

Οι άντρες κουράζονται πιο γρήγορα από τις γυναίκεςΟι γυναίκες έχουν χαμηλότερο δείκτη κόπωσης κατά τη διάρκεια της άσκησης, σε σχέση με τους άντρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του American Physiological Society στη Νέα Ορλεάνη.

Ο οργανισμός των γυναικών διαχειρίζεται καλύτερα τους μεταβολικούς μηχανισμούς που παράγουν ενέργεια στους μυς, με αποτέλεσμα το μυϊκό τους σύστημα να κουράζεται λιγότερο κατά τις μυϊκές συστολές, συγκριτικά με την αντοχή του μυϊκού συστήματος των αντρών.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες (άντρες και γυναίκες) εκτέλεσαν το ίδιο προπονητικό πρόγραμμα υπό δύο διαφορετικές συνθήκες. Στην πρώτη περίπτωση, οι συμμετέχοντες ασκούντο φυσιολογικά χωρίς καμία επιστημονική παρέμβαση, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ειδικοί μηχανισμοί είχαν σταματήσει την κανονική παροχή αίματος στους μυς των ασκούμενων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των συγκεκριμένων ασκήσεων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπό κανονικές συνθήκες, οι άντρες κουράζονταν πιο γρήγορα από τις γυναίκες, γεγονός που φανερώνει την ικανότητα των γυναικών να παράγουν περισσότερη ενέργεια, ενώ στη περίπτωση της μειωμένης οξυγόνωσης των μυών και τα δύο φύλα παρουσίασαν έντονη κόπωση την ίδια χρονική στιγμή.

Η έρευνα αυτή περιορίστηκε μόνο σε έναν μυ, τον πρόσθιο κνημιαίο και δεν αφορά όλες τις μυϊκές ομάδες. Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν πως οι υπόλοιποι μύες μπορεί να αντιδρούν διαφορετικά, υπό τις παραπάνω συνθήκες, και μάλιστα να μην παρατηρείται καμιά διάφορα στην εμφάνιση κόπωσης ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.