καρδιογραφημα κατω πλαγια τοιχωματα | χολαγγειίτιδα και διατροφη | maura koprana | μπαμπεσιωση

Η καθημερινή άσκηση απαραίτητη για τα παιδιάΗ πλειοψηφία των παιδιών απέχει από κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, γεγονός που μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις για την υγεία τους στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Παρ' όλο που οι επιστήμονες επισημαίνουν την αναγκαιότητα της καθημερινής ενασχόλησης με την άσκηση για μία ώρα, εντούτοις ένα στα τρία παιδιά, ηλικίας 2-7 ετών, δεν συμμετέχει σε καμία φυσική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο British Heart Foundation in 2000.

Μέχρι την ηλικία των 15 ετών, τα 2/3 των κοριτσιών ασκούνται τόσο λίγο, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως 'αγύμναστα'. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο αριθμός των παχύσαρκων εξάχρονων παιδιών έχει διπλασιαστεί, ενώ των δεκαπεντάχρονων παχύσαρκων παιδιών έχει τριπλασιαστεί.

Το Health Education Authority τονίζει πως όλα τα παιδιά ηλικίας 5-18 ετών πρέπει να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες μέτριας έντασης όπως το περπάτημα, η κολύμβηση, η ποδηλασία και ο χορός. Αλλες δραστηριότητες που συμβάλλουν στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης και της αερόβιας ικανότητας είναι το σχοινάκι, η ενόργανη ή ρυθμική γυμναστική και η ορειβασία.

Η καθημερινή ενασχόληση με την άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και των ασθενειών που προκύπτουν από αυτήν όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν σε διάφορα σπορ, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων κατά την ενήλικη ζωή τους, τα οποία μπορεί να οφείλονται στα περιττά κιλά τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.