Η καθημερινή άσκηση απαραίτητη για τα παιδιά

Η πλειοψηφία των παιδιών απέχει από κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, γεγονός που μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις για την υγεία τους στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Παρ’ όλο που οι επιστήμονες επισημαίνουν την αναγκαιότητα της καθημερινής ενασχόλησης με την άσκηση για μία ώρα, εντούτοις ένα στα τρία παιδιά, ηλικίας 2-7 ετών, δεν συμμετέχει σε καμία φυσική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο British Heart Foundation in 2000.

Μέχρι την ηλικία των 15 ετών, τα 2/3 των κοριτσιών ασκούνται τόσο λίγο, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ‘αγύμναστα’. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο αριθμός των παχύσαρκων εξάχρονων παιδιών έχει διπλασιαστεί, ενώ των δεκαπεντάχρονων παχύσαρκων παιδιών έχει τριπλασιαστεί.

Το Health Education Authority τονίζει πως όλα τα παιδιά ηλικίας 5-18 ετών πρέπει να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες μέτριας έντασης όπως το περπάτημα, η κολύμβηση, η ποδηλασία και ο χορός. Αλλες δραστηριότητες που συμβάλλουν στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης και της αερόβιας ικανότητας είναι το σχοινάκι, η ενόργανη ή ρυθμική γυμναστική και η ορειβασία.

Η καθημερινή ενασχόληση με την άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και των ασθενειών που προκύπτουν από αυτήν όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν σε διάφορα σπορ, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων κατά την ενήλικη ζωή τους, τα οποία μπορεί να οφείλονται στα περιττά κιλά τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση