μηνισκος | http://www.care.gr/post/744/aneparkeia-tou-traxilou-peridesi | θεραπεια σχιζοφρενειας 2014

Ενας στους επτά Ευρωπαίους δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερόΕκατόν είκοσι εκατομμύρια Ευρωπαίοι, δηλαδή ένας στους επτά κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου, δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, εκτιμά ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στη Γενεύη με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού.

Εξάλλου σημαντικό μέρος του νερού που διανέμεται από τα δίκτυα της Γηραιάς Ηπείρου χάνεται σε διαρροές με κόστος περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, αναφέρεται στο κείμενο της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (ΟΕΕ-ΟΗΕ).

'Ενώ μιλάμε για αυξανόμενη έλλειψη νερού, προσφέρουμε στους εαυτούς μας την πολυτέλεια να χάνουμε και να σπαταλάμε το νερό ακόμη και στις αναπτυγμένες χώρες, παρατηρεί ο γερμανός εμπειρογνώμονας της ΟΕΕ-ΟΗΕ κ. Ράινερ Εντερλάιν.

Σύμφωνα με τον κ. Εντερλάιν, 50% ως 60% της παραγωγής πόσιμου νερού σε πόλεις όπως η Μόσχα και η Πετρούπολη χάνεται. Σημαντικές διαρροές στο δίκτυο πόσιμου νερού σημειώνονται στα παλιά κέντρα ευρωπαϊκών πόλεων. Έτσι το 50% του νερού που διανέμεται στην παλιά πόλη του Όσλο χάνεται, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα.

Πολλές από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης πλήττονται από το φαινόμενο, για παράδειγμα η Ρουμανία, η Αλβανία και οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Ουκρανία, Ρωσία, χώρες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας).

Μελέτη που δόθηκε το Δεκέμβριο στη δημοσιότητα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Γεωργίας υπολόγιζε σε ένα πέμπτο τις διαρροές στο δίκτυο πόσιμου νερού της Γαλλίας.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου.

Η ΟΕΕ-ΟΗΕ είναι μία από τις περιφερειακές επιτροπές του ΟΗΕ. Περιλαμβάνει 55 μέλη, τις χώρες του ΟΟΣΑ (εκτός Αυστραλίας, Μεξικού, Νότιας Κορέας, Νέας Ζηλανδίας), πολλές πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.