νοσος ρεινο | ατυπη ιογενης πνευμονια | κυτταρομεγαλοϊός igm θετικο | στοματικό μετάδοση νοσημάτων

Οπτική βιοψία για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστούΜία νέα ταχεία τεχνική ανίχνευσης και ελέγχου της εξάπλωσης του καρκίνου του μαστού με τη βοήθεια του φωτός, ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι παρουσίασαν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των ερευνών τους στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τον Καρκίνο του Μαστού, που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στη Βαρκελώνη με τη συμμετοχή πάνω από 3.000 ειδικών.

Η οπτική βιοψία, όπως ονομάστηκε η νέα τεχνική, επιτρέπει στους επιστήμονες, να εξακριβώσουν εάν ο καρκίνος του μαστού έχει επεκταθεί στους λεμφαδένες ή αν έχουν παραμείνει καρκινικές εστίες μετά από μία επέμβαση, διοχετεύοντας κύματα φωτός με τη βοήθεια οπτικών ινών στα ύποπτα σημεία και παρακολουθώντας πώς διαχέεται το φως στους ιστούς.

Οπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ Α. Λι, του University College London (UCL), με τη νέα αυτή τεχνική η ασθενής, αφού υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, δεν είναι υποχρεωμένη να περιμένει τα αποτελέσματα της κλασικής ιστολογικής εξέτασης, αφού η ''οπτική βιοψία'' είναι σε θέση να αποκαλύψει σχεδόν αμέσως εάν οι ιστοί περιείχαν καρκινικά κύτταρα.

Η εν δυνάμει εφαρμογή του συστήματός είναι ότι θα εντοπίζει τον καρκίνο από την πρώτη χειρουργική επέμβαση και επομένως θα γλιτώνει την ασθενή από μία δεύτερη εγχείρηση και από την αγωνία της αναμονής για τις ιστολογικές εξετάσεις, πρόσθεσε ο Δρ Λι.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η οπτική βιοψία μπορεί να εντοπίσει την επέκταση του καρκίνου στους λεμφαδένες καθώς και καρκινικές εστίες σε ορισμένα άλλα σημεία του μαστού που δεν απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της εγχείρησης.

Στη διάσκεψη οι επιστήμονες προέβησαν και σε άλλες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, όπως ότι στη Βρετανία και στη Δανία πραγματοποιούνται κλινικά πειράματα σε ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού.

Το εμβόλιο αυτό ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα της ασθενούς και παράγει αντισώματα κατά της πρωτείνης HER-2, η οποία αποτελεί αυξητικό παράγοντα σε πολλά είδη όγκων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.